تماس با دفتر وکالت :
021-77476970
ایمیل:
info@farazlawyers.com
آدرس دفتر :
برای اقدام به تنظیم وراثت و تقسیم اموال متوفی، ابتدا باید به سامانه انحصار وراثت اینترنتی مراجعه نموده و گواهی انحصار وراثت را تهیه کنید. بر روی وبسایت مقالهای با عنوان روشهای دریافت گواهی انحصار وراثت و مراحل انجام اقدامات وراثتی آنلاین موجود است که میتوانید به آن مراجعه و اطلاعات بیشتری کسب کنید. همچنین در مقاله مذکور، نحوه فرآیند کامل انحصار وراثت آنلاین نیز به تفصیل توضیح داده شده است. با مطالعه آن، میتوانید با سامانه انحصار وراثت اینترنتی بهتر آشنا شوید و به راحتی اقدامات لازم را انجام دهید.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
درخواست انحصار وراثت به صورت کامل و کاملاً آنلاین و بدون حضور حضوری فعلاً امکانپذیر نیست؛ زیرا این فرآیند مرتبط با مسائل حساس و قانونی است که نیازمند ارائه مدارک و اطلاعات قانونی معتبر است. بعضی از مراحل این فرآیند میتوانند به صورت آنلاین انجام شوند، اما برخی مراحل از جمله دریافت گواهی انحصار وراثت به صورت حضوری و ارائه مدارک به مراجع ذیصلاح نیاز دارند. لذا اگر شما یا کسی که این متن را میخواند، نیاز به انجام اقدامات انحصار وراثت دارید، باید برای اطلاعات دقیقتر و انجام صحیح این فرآیند، به مراجع ذیصلاح و مشاوران حقوقی مراجعه نمایید.
به دلیل نیاز به مدارک مثل استشهادنامه و مدارک وراثت، گرفتن گواهی انحصار وراثت به صورت حضوری انجام میشود و نمیتوان به صورت کامل و تماماً آنلاین انجام داد. اما در برخی مراحل این فرآیند، میتوان مدارکی را به صورت آنلاین تهیه کرد.
پس از اینکه مدارک حضوری را تهیه کردید، میتوانید برخی از مراحل را در سامانههای اینترنتی انجام دهید. مثلاً میتوانید اطلاعات و مدارک مورد نیاز را در سایتها یا پلتفرمهای ارائه دهنده خدمات وراثتی آنلاین وارد کرده و درخواست خود را ثبت کنید. این گونه سیستمها به شما کمک میکنند تا بخشی از مراحل را به صورت آنلاین انجام دهید و اطلاعات را به صورت دقیق و سریعتر ارسال کنید.
در نتیجه، برخی از مراحل انجام اقدامات وراثتی را میتوانید در سامانه انحصار وراثت و بخشی دیگر را به صورت حضوری انجام دهید تا فرآیند بهینهتری برای شما فراهم شود.
با اطلاعرسانی میشود که هیچ سامانهای با عنوان سامانه انحصار وراثت، سامانه پیگیری انحصار وراثت، استعلام انحصار وراثت یا اداره انحصار وراثت وجود ندارد و ما نمیدانیم منشأ اطلاعات نادرست این موضوع کجاست. برای انجام اقدامات انحصار وراثت، خواهانها (متقاضیان) باید در سامانه ثنا ثبتنام کنند که این عمل به منظور انحصار وراثت از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی انجام میشود. اگر از قبل به دلیل کارهای قضایی در سامانه ثنا ثبتنام کرده باشند، رمز شخصی دریافت کردهاند که کافی است. اوراق و ابلاغیههای قضایی از طریق سامانه مذکور به متقاضیان اعلام میشود. توجه داشته باشید که فقط ثبتنام در سامانه انحصار وراثت برای خواهان گواهی انحصار وراثت کافی است و نیازی به داشتن ثنای همه وراث نیست.
بعد از فوت، داراییهای هر شخص به صورت قهری به وراث (وراثان قانونی) منتقل میشوند. با این حال، برای رسیدن و انتقال قانونی مترک، وراثان باید مراحلی را طی کنند و اولین اقدام معمولاً از این مراحل، گرفتن گواهی انحصار وراثت است. سهام شرکتهای بورسی و غیر بورسی که به متوفی تعلق داشته، نیز جزء مترک (اموال متوفی) محسوب میشوند و برای دریافت و انتقال این سهام، لازم است اقدامات حصر وراثت انجام شود. بنابراین، در مورد نحوه دریافت سهام عدالت متوفیان، پاسخ این است که ابتدا باید گواهی حصر وراثت را اخذ کنند.
وراث قبل از هر اقدامی، باید مدارک لازم را تهیه نمایند. برای درخواست استشهادیه محضری، ورثهداران باید فرم مخصوص استشهادیه را در دفاتر اسناد رسمی تکمیل کنند. توجه کنید که برای تکمیل فرم استشهادیه نیاز به امضای 3 نفر شاهد میباشد. پس از تأیید فرم استشهادیه توسط دفتر اسناد رسمی، مرحله بعدی مراجعه به دفتر الکترونیک خدمات قضایی است. ورثهداران باید دادخواست صدور گواهی انحصار وراثت را در این دفاتر ارائه کنند.
بعد از ارائه دادخواست، شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت متوفی به منظور انتشار آگهی حصر وراثت نامحدود در روزنامه اقدام میکند. این شورا برای اطمینان حاصل کردن از عدم وجود شخص ذینفع دیگری جز ورثهداران، یک آگهی در روزنامه منتشر میکند. به این ترتیب، مهلت یک ماه فراهم میشود تا در صورت ادعای شخصی ادعای ذینفع بودن دارد، بتواند مراجعه کند. در غیر این صورت، گواهی حصر وراثت نامحدود توسط شورای حل اختلاف صادر خواهد شد.
–گواهی فوت
– شناسنامه متوفی
– کارت ملی متوفی
– شناسنامه وراث
– کارت ملی وراث
– استشهادیه ( تنظیم شده در دفترخانه اسناد رسمی به اضافه گواهی امضا توسط سردفتر)
– وصیت نامه
در اطلاعرسانی به این نکته اشاره میشود که گواهی انحصار وراثت توسط شورای حل اختلاف محل سکونت متوفی صادر میشود. در صورتی که محل سکونت متوفی مشخص نباشد، آخرین محلی که متوفی در آن زندگی میکرده، به عنوان معیار قرار میگیرد. طبق بخشنامه شماره ۳۸۳۸۴ مورخ ۷/۷/ ۱۳۹۹ وزارت دادگستری، اگر متوفی دارای اموالی بیش از ۵۰۰ میلیون ریال (معادل ۵۰ میلیون تومان) باشد، گواهی انحصار وراثت نامحدود صادر میشود و نیازمند نشر آگهی است.
در صورتی که شخص فوت شده اموالی کمتر از مبلغ ۵۰ میلیون تومان داشته باشد، شوراهای حل اختلاف گواهی انحصار وراثت محدود را صادر میکنند که مدت زمان آن به دلیل حذف پروسه نشر آگهی بسیار کوتاهتر است. مدت زمان اخذ گواهی انحصار وراثت محدود برای اموال کمتر از پانصد میلیون ریال حدوداً ۳ تا ۷ روز کاری میباشد. لازم به ذکر است که سابقهبر این معیار، برای حصر وراثت نامحدود سی میلیون ریال بوده است که اکنون با تایید ریاست قوه قضاییه در مورخ دوم مهر ۹۹، اموال متوفی معادل ۵۰ میلیون تومان محسوب میشود.
در نهایت همکاران در مجموعه وکلای فراز شما را راهنمایی می کنند تا در “سامانه انحصار وراثت” درخواست های خود را ثبت کرده و روند انحصار وراثت را به آسانی پشت سر گذاشته تا بتوانید به راحتی انحصار وراثت را انجام داده و به نتیجه مطلوب برسید. برای اطلاعات بیشتر و دریافت و ثبت نام در سامانه های مربوطه به انحصار وراثت مانند ثنا با همکاران ما مشاوره کنید.