طلاق به دلیل ضرب و شتم و خشونت علیه همسر

طلاق و جدایی زن و مرد از یکدیگر ممکن است تحت شرایط مختلفی به وقوع بپیوندد. یکی از رایج‌ترین دلایلی که موجب طلاق می‌شود، خشونت علیه زنان و ضرب و شتم آنان است. همانطور که می‌دانید، بر اساس قانون کشورمان حق طلاق یکی از حقوق مردان است. زمانی که یک زن تمایل به جدایی از همسرش داشته باشد، باید دلایل منطقی را برای جدا شدن از مرد در دادگاه ارائه کند. سپس مدارک و اسناد مورد نیاز را برای اثبات ادعای خودش ارائه دهد. پس از موفقیت در دادگاه می‌تواند از همسرش طلاق بگیرد. یکی از مهم‌ترین دلایلی که  برای طلاق زن از مرد وجود دارد، ضرب و شتم است. متاسفانه در حال حاضر طلاق به دلیل ضرب و شتم به یکی از رایج‌ترین انواع طلاق تبدیل شده است.

طلاق به دلیل ضرب و شتم

برای اطلاع از شرایط وکیل طلاق روی لینک زیر کلیک کنید

وکیل طلاق

طلاق به دلیل ضرب و شتم چگونه است؟

اگر دقت کرده باشید، یکی از شروط چاپی که در عقدنامه‌ها درج شده است تحت عنوان سوء‌رفتار و یا سوء‌مشارکت زوج آمده است. یعنی اگر بدرفتاری مرد به حدی باشد که زن دیگر نتواند زندگی مشترک خود را تحمل کند، می‌تواند اقدام به درخواست طلاق کند. طلاق به دلیل ضرب و شتم تحت قوانین و چهارچوب مشخصی امکان‌پذیر است. معمولاً سوالات مختلفی در رابطه با طلاق به دلیل ضرب و شتم مطرح می‌شود. از این رو، در این مطلب قصد داریم به مهم‌ترین موضوعاتی که در این مورد وجود دارد بپردازیم.


همه چیز درباره طلاق به دلیل ضرب و شتم

آیا زن پس از ضرب و شتم اولیه می‌تواند درخواست طلاق از مرد را داشته باشد؟

اینطور به نظر می‌رسد که اگر زن برای اولین بار مورد ضرب و شتم توسط مرد قرار گیرد، نمی‌تواند درخواست طلاق از طرف مرد را داشته باشد و این ضرب و شتم باید تکرار شود! اما برای پی بردن به این موضوع به سراغ قانون می‌رویم و پاسخ سوال فوق را در متن قانون جستجو می‌کنیم. در قانون مدنی کشور به صراحت آمده است که ضرب و شتم  زن توسط مرد باید به صورت مستمر باشد و استمرار این ضرب و شتم، عسر و حرج زن را به همراه داشته باشد. بنابراین این موضوع منطقی است که با تنها یک بار ضرب و شتم نمی‌توان یک دلیل منطقی را به دادگاه ارائه داد و آن را دلیلی برای درخواست طلاق دانست.

البته بهتر است به این موضوع توجه کنید که در ضرب و شتم اولیه، زن می‌تواند به منظور اثبات ضرب و شتم به دادگاه مراجعه کرده و درخواستی را تحت عنوان تقاضای مجازات مرد ارائه دهد و از مرد به دلیل ضرب و شتم شکایت کند. واضح است که در صورت تکرار ضرب و شتم زن توسط مرد مطابق با رای دادگاه کیفری، زن می‌تواند به دادگاه خانواده مراجعه کرده و درخواست طلاق از مرد را داشته باشد. اگر این مشکل برای شما نیز اتفاق افتاده است، قبل از هر اقدامی جهت مراجعه به دادگاه بهتر است با یک وکیل طلاق مشورت کنید تا بتوانید مراحل طلاق را به درستی پیش ببرید.

آیا زن پس از ضرب و شتم اولیه می‌تواند درخواست طلاق از مرد را داشته باشد؟

آیا برای ضرب و شتم باید گواهی پزشکی داشته باشیم؟

یکی از سوالات مهمی که در رابطه با طلاق به دلیل ضرب و شتم مطرح می‌شود، چگونگی دریافت گواهی پزشکی یا الزام و عدم الزام دریافت آن است. طبیعتاً در صورتی که زن توسط مرد مورد ضرب و شتم قرار گیرد و درخواست طلاق و ادعای ضرب و جرح عمدی توسط شوهر خود را داشته باشد، باید این موضوع را اثبات کند. برای اثبات این موضوع زن باید گواهی پزشکی دریافت کند، اما از آنجایی که آثار ضرب و شتم پس از گذشت مدت کوتاهی ناپدید می‌شود، بنابراین معمولاً وکلا توصیه می‌کنند که اگر قصد اثبات ادعای ضرب و شتم و موفقیت در دادگاه را دارید، بهتر است پس از ضرب و شتم سریعاً به پزشکی قانونی مراجعه کرده و گواهی پزشکی را در این رابطه دریافت کنید.

البته مراجعه به پزشکی قانونی نیز تحت شرایطی امکان‌پذیر است. شما قبل از مراجعه به پزشکی قانونی باید به کلانتری یا دفتر خدمات قضایی بروید و شکایتی را تحت عنوان ضرب و شتم و درخواست طلاق تهیه کنید. پس از آن که شکایت شما ثبت شد، می‌توانید به پزشکی قانونی مراجعه کنید. بهتر است بدانید که پزشکی قانونی بدون در دست داشتن معرفی از طرف مقامات رسمی هیچ اقدامی را در رابطه با معاینه و تنظیم گواهی پزشکی برای شما انجام نخواهد داد.

یکی دیگر از نکاتی که در رابطه با گواهی پزشکی قانونی برای طلاق به دلیل ضرب و شتم وجود دارد آن است که این گواهی تنها مدرکی نیست که برای جدایی زن از مرد نیاز است، بلکه شما باید درخواست طلاق خود را تا آخرین مرحله به سرانجام برسانید و با پیگیری درخواستتان، محکومیت طرف مقابل را اثبات کنید. توجه کنید تنها با در دست داشتن یک گواهی پزشکی قانونی که نشان می‌دهد شما مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اید، نمی‌توانید محکومیت مرد را اثبات کرده و از او طلاق بگیرید.

مجازات ضرب و شتم زن توسط مرد چیست؟

یکی از رایج‌ترین سوالاتی که معمولاً توسط زوجه مطرح می‌شود، این است که مجازات ضرب و شتم توسط مرد چیست و چه جریمه یا مجازاتی در انتظار مردی است که زن خود را کتک می‌زند؟ پس از آن که زن درخواست “طلاق به دلیل ضرب و شتم” را ارائه داد، به پزشکی قانونی مراجعه می‌کند تا ضرب و شتم را تحت عنوان گواهی پزشکی قانونی ثبت کند. بر اساس آنچه در گزارش پزشکی قانونی آمده است، در صورتی که آثار ضرب و جرح در بدن زن مشهود باشد، فردی که مرتکب این عمل شده است محکوم به حبس یا پرداخت دیه می‌شود.

بهتر است بدانید، محکومیت به حبس زمانی به وقوع می‌پیوندد که آثار شکستگی در بدن زن وجود داشته باشد. شکستگی اعضای بدن زن به نوع ضرب و شتم بستگی دارد. بسته به نوع و شدت ضرب و شتم وارد بر روی زوجه دادگاه ممکن است زوج را به ۲ یا ۵ سال حبس محکوم کند. اگر ضرب و شتم به حدی باشد که باعث شکستن عضو بدن یا نقصان بدن زن شود، دادگاه زوج را به پرداخت دیه محکوم می‌کند. اگر ضرب و شتم با چاقو یا وسایلی مانند آن باشد دادگاه زوج را به سه ماه تا یک سال حبس محکوم می‌کند. در انتخاب وکیل طلاق، باید به عوامل مختلفی، از جمله تجربه و تخصص وکیل، هزینه وکیل طلاق، و نحوه برخورد وکیل با موکل، توجه کرد.

گروه وکلای فراز با سال‌ها تجربه در خدمت شما عزیزان است تا شما را در انواع دعاوی دادگاهی و خانوادگی راهنمایی کرده و شرایط موفقیت شما را در دعاوی دادگاهی فراهم آورد. شما می‌توانید با

مجازات ضرب و شتم زن توسط مرد چیست؟

طلاق به دلیل ضرب و شتم بر چه اساسی امکان‌پذیر است؟

در مورد طلاق به دلیل ضرب و شتم، دو موضوع مهم وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. موضوع اول در رابطه با ضرب و شتم بر اساس عسر و حرج است. در صورتی که زن بیش از یک مرتبه توسط شوهر خود مورد ضرب و شتم قرار گیرد و این ضرب و شتم زمینه رنجش زن را ایجاد کند، به طوری که ادامه زندگی مشترک توسط زن با سختی‌های زیادی همراه شود، زن می‌تواند به دلیل عسر و حرج اقدام به دریافت حق طلاق خود نماید. بر اساس آنچه در قانون مدنی کشور آمده است، در صورتی که زندگی برای زوجه به گونه‌ای رقم بخورد که ادامه زندگی مشترک و تحمل زندگی با مرد با سختی‌های فراوان و غیرقابل‌تحملی همراه باشد، او می‌تواند بر اساس عسر و حرج تقاضای طلاق داشته باشد. البته زن باید شرایط عسر و حرج را در دادگاه اثبات کند. پس از اثبات عسر و حرج، زن می‌تواند از مرد طلاق بگیرد.

دومین موردی که در رابطه با طلاق به دلیل ضرب و شتم وجود دارد، ضرب و شتم بر اساس سوء‌رفتار و سوء‌معاشرت است. گاهی اوقات این اتفاق می‌افتد که مرد به طور مداوم، زن را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهد. یعنی ضرب و شتم به صورت مستمر ادامه پیدا می‌کند. وقوع این موضوع باعث نقض شرط دوم دفترچه نکاحی شده و آن را زیر سوال می‌برد. اگر سوء‌رفتار و سوءمعاشرت مرد به حدی برسد که زوج دیگر نتواند زندگی را تحمل کند، می‌تواند نسبت به به دریافت حق طلاق در دادگاه اقدام نماید.

سوالات متداول

الزامات اثبات ضرب و شتم زن توسط مرد چیست؟

یکی از الزامات اثبات ضرب و شتم، اعتراف خود مرد یا شهادت شهود و همسایگان است.

منظور از طلاق به دلیل ضرب و شتم بر اساس عسر و حرج چیست؟

عسر و حرج به معنای مشقت شدید بوده و طلاق به دلیل ضرب و شتم بر اساس آن زمانی اتفاق می‌افتد که زن به دلیل مشقت زیاد دیگر قادر به تحمل زندگی مشترک نباشد.

مجازات ضرب و شتم زن چیست؟

بسته به نوع و شدت ضرب و شتم ممکن است دادگاه مجازات این زیر دیه یا حبس را برای مرد در نظر داشته باشد.

سوالات متداول

سخن پایانی

یکی از رایج‌ترین دلایلی که در حال حاضر در دعاوی دادگاهی مطرح شده و منجر به طلاق زن از مرد می‌شود، طلاق به دلیل ضرب و شتم است. گاهی اوقات ضرب و شتم به حدی می‌رسد که زن دیگر نمی‌تواند شرایط زندگی را تحمل کند و تصمیم به جدایی می‌گیرد. بسته به شرایط، مجازات ضرب و شتم ممکن است دیه یا محکومیت به حبس باشد. در این مطلب سعی کردیم به مهم‌ترین سوالات شما در رابطه با طلاق به دلیل ضرب و شتم پاسخ دهیم.

5/5 - (2 امتیاز)

مقالات مرتبط

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان فراز