مشکلات دادن حق طلاق به زن چیست؟

این روزها که اختلافات زناشویی و آمار طلاق در حال افزایش است، اخذ حق طلاق برای خانم‌ها یک امتیاز محسوب می‌شود. فارغ از اینکه حق طلاق برای خانم‌ها، اقدامی در جهت ایجاد حقوق برابر با آقایان است، لازم است با مشکلات دادن حق طلاق به زن آشنا شویم. پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

مشکلات دادن حق طلاق به زن

برای اطلاع از شرایط وکیل طلاق روی لینک زیر کلیک کنید

وکیل طلاق

قوانین طلاق در ایران

مطابق قانون، حق طلاق با مردان است  و کسی که می‌خواهد این حق را از همسر خود بگیرد باید تقاضای خود را به دادگاه اعلام کند یا اینکه حق طلاق از طرف مرد به او داده شود. حق طلاق برای مردان به این معنی است که هر زمان که بخواهند می‌توانند حقوق قانونی زنان مانند مهریه، نفقه و اجرت المثل را به او پرداخت کنند و درخواست طلاق نمایند.

اگر خانمی قبل از ازدواج بتواند اثبات کند مرد عقیم است یا اعتیاد دارد، می‌تواند وکالت طلاق را از طرف مرد بگیرد. اما برخی از مردان هم با تمایل خود، ضمن آشنایی با دادن حق طلاق به زن، این اختیار را به او می‌دهند تا تحت شرایطی خاص بتواند از اختیار طلاق استفاده کند.

به‌طور مثال ممکن است برخی از زوجین در شرایط حق طلاق قید کنند در صورت امتناع مرد از پرداخت نفقه به مدت یک سال، زن حق طلاق دارد یا اینکه در صورت سفر مرد به خارج از کشور به مدت بیشتر از یک سال زن حق طلاق دارد. البته امکان واگذاری حق طلاق به‌طور کامل و بدون قید و شرط هم وجود دارد که به زن اختیار می‌دهد هر زمان مایل بود طلاق بگیرد. مشکلات دادن حق طلاق به زن شامل موارد زیر است که در ادامه به آن می‌پردازیم.


همه چیز درباره مشکلات دادن حق طلاق به زن

اطلاعات ناکافی مردان درباره حدود وکالت

یکی از مشکلات دادن حق طلاق به زن این است که مرد اطلاعات کافی در مورد آن ندارد و نمی‌داند زن هر زمان که مایل باشد می‌تواند بدون حضور همسر، وکیل طلاق برای او انتخاب کند، سپس به دادگاه خانواده مراجعه کند و گواهی عدم سازش بگیرد تا بتواند از طریق طلاق توافقی از همسر خود جدا شود.

لازم است مردان با حقوقی که به واسطه حق طلاق برای زن ایجاد می‌شود، آشنایی داشته باشند تا بعدا دچار مشکل نشوند.

یکی از مشکلات دادن حق طلاق به زن این است که مرد به دلیل اطلاعات کمی که دارد حدود وکالت را تعیین نمی‌کند. به طور مثال زن می‌تواند در ازای گرفتن حق طلاق، بخشی از مهریه یا تمام آن را به مرد ببخشد یا اینکه مرد دادن حق طلاق را منوط به دوره زمانی خاصی نماید. زوجین می‌توانند در مورد حضانت فرزندان و ساعات ملاقات یا سایر حقوق زن مانند نفقه، اجرت المثل و جهیزیه هم به توافق برسند و مفاد آن را در وکالتنامه طلاق قید نمایند.

اطلاعات ناکافی مردان درباره حدود وکالت

روحیه حساس خانم‌ها و احتمال اقدام سریع آن‌ها برای طلاق

مطابق نظر برخی از حقوق‌دانان و روانشناسان خانم‌ها روحیه حساس و زودرنجی دارند. به همین دلیل اگر حق طلاق داشته باشند ممکن است بعد از بروز مشاجرات و کوچکترین مشکل در زندگی زناشویی بخواهند از حق طلاق استفاده کنند و به زندگی زناشویی خاتمه دهند. این افراد اعتقاد دارند مردان در مقابل اختلافات و مسائلی که در زندگی پیش می‌آید صبوری بیشتری به خرج می‌دهند و مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا به طلاق فکر کنند.

قضاوت درباره درستی و نادرستی این عقیده را به عهده شما می‌گذاریم، اما موظفیم شما را با نظر گروهی از افراد جامعه در مورد “مشکلات دادن حق طلاق به زن” آشنا کنیم.

روحیه حساس خانم‌ها و احتمال اقدام سریع آن‌ها برای طلاق

ضعیف شدن اقتدار مردان با دادن حق طلاق

مطابق قانون حق طلاق در اختیار مردان است و زنان اختیاری در این مورد ندارند، مگر اینکه همسرشان به آن‌ها حق طلاق بدهد. از سال‌ها پیش حق طلاق در اختیار مردان بوده است؛ به‌طوری که دیدگاه تعداد زیادی از افراد جامعه این است که دادن حق طلاق به زن موجب زیر سوال بردن اقتدار مرد می‌شود و جایگاه قدرت او را متزلزل می‌کند.

با این حساب یکی از مشکلات دادن حق طلاق به زن مقاومت در برابر این دیدگاه است. به‌طور معمول مردانی که برای گرفتن تصمیمات زندگی خود تابع نظر دیگران هستند، تسلیم این دیدگاه می‌شوند و برای قرار نگرفتن در معرض نگاه قضاوت‌گر اطرافیان از دادن حق طلاق امتناع می‌کنند.

ضعیف شدن اقتدار مردان با دادن حق طلاق

معتبر بودن حق طلاق پس از رجوع به شوهر

بهتر است بدانید یکی دیگر از مشکلات دادن حق طلاق به زن این است زن بیشتر از یک بار می‌تواند از حق طلاق استفاد کند.

به عبارت دیگر، خانمی که با حق طلاق از همسر خود جدا شده، اما بنا به هر دلیلی مجددا با همسر سابق خود ازدواج کرده است، باز هم می‌تواند از حق طلاق استفاده کند. تنها در صورتی خانم نمی‌تواند مجددا از حق طلاق استفاده کند که استفاده یک بار از حق طلاق در شرایط حق طلاق قید شده باشد.

معتبر بودن حق طلاق پس از رجوع به شوهر

آیا با دادن حق طلاق به زن، حق طلاق مرد سلب می‌شود؟

لازم است اطلاع داشته باشید که حق طلاق قابلیت انتقال به دیگری ندارد، به همین دلیل اعطای حق طلاق با عنوان وکالت در طلاق زن هم شناخته می‌شود برخی از افراد تصور می‌کنند، یکی از مشکلات دادن حق طلاق به زن این است که اختیار طلاق از مرد سلب می‌شود. اما واقعیت چیز دیگری است. مردی که به همسر خود حق طلاق می‌دهد، همچنان می‌تواند هر زمان که مایل بود دادخواست طلاق به دادگاه ارائه کند.

آیا با دادن حق طلاق به زن، حق طلاق مرد سلب می‌شود؟

سوالات متداول

شیوه‌های دادن حق طلاق به زنان چگونه است؟

مردان به دو شیوه می‌توانند حق طلاق را به زنان واگذار کنند؛ یکی از شیوه‌ها مراجعه به دفتر اسناد رسمی و اعطای حق طلاق است. شیوه دیگر ثبت حق طلاق در شروط ضمن عقد است.

مزیت حق طلاق برای زنان چیست؟

با توجه به اینکه حق طلاق در اختیار آقایان است، خانم‌ها در کشمش‌های طلاق آسیب روانی زیادی را تجربه می‌‌کنند و تحت فشار قرار می‌گیرند. مهم‌ترین مزیت حق طلاق برای زن این است که می‌توانند با کمترین آسیب از همسر خود جدا شوند.

شیوه نگارش صحیح اعطای حق طلاق در شروط ضمن عقد چگونه است؟

نوشتن عبارت حق طلاق به زوجه اعطا شد، اشتباه است و هیچ حقی را برای خانم ایجاد نمی‌کند. حق طلاق قابل واگذاری نیست و باید به زوجه وکالت داده شود.

جمع‌بندی

بسیاری از زوجین قبل از ازدواج تمام مسائل حقوقی را بررسی می‌کنند و اطلاعات کافی درباره اختیارات و حقوق خود کسب می‌کنند. یکی از حقوقی که خانم‌ها با توافق همسرشان، می‌توانند از آن برخوردار شوند، حق طلاق است. در این مطلب سعی کردیم راهنمای کاملی درباره مشکلات دادن حق طلاق به زن را در اختیار شما قرار دهیم. امیدواریم مطالعه این مطلب به شما کمک کند در مورد حق طلاق دیدگاه قابل‌قبول و درستی داشته باشید.

گروه وکلای فراز آماده است به سوالات شما درمورد مشکلات دادن حق طلاق به زن پاسخ شفاف و دقیقی دهد.

3.6/5 - (18 امتیاز)

مقالات مرتبط

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. Avatar photoابراهیم حاجی حاجی

    سلام اگر حق طلاق به زن بدهیم می توانیم کل مهریه نفقه بچه ازش بگیرم اگر زن تعهد بدهد

    1. Avatar photoگروه وکلای فراز

      سلام وقتتون بخیر
      بله
      طی سند رسمی جداگانه

مشاوره رایگان فراز