گواهی سلامت پرده بکارت در زمان طلاق

وجود پرده بکارت و سلامت آن در فرهنگ ایرانی همچنان اهمیت زیادی دارند تا جایی که بسیاری از خانواده ها حتی قبل از عقد نکاح اقدام به معاینه و اخذ گواهی سلامت پرده بکارت در زمان طلاق می کنند. فارغ از این که آیا این فرهنگ صحیح است یا غلط باید لازم است بدانیم که گواهی سلامت پرده بکارت در زمان طلاق دارای آثار حقوقی است. گواهی سلامت پرده بکارت در زمان طلاق می تواند حقوق و تکالیف طرفین را تا حد زیادی متحول کند و برای طرفین آثار و تبعات گوناگونی را در پی داشته باشد. این گواهی می تواند به درخواست مرد یا به درخواست زن صادر شود. در ادامه به نحوه گواهی سلامت پرده بکارت در زمان طلاق ، حقوق و تکالیف ناشی از آن برای زن و مرد، آثار حقوقی آن و مسائلی از این دست اشاره خواهیم نمود.

گواهی سلامت پرده بکارت در زمان طلاق

برای اطلاعات بیشتر درباره طلاق توافقی کلیک کنید

اطلاعات بیشتر

نحوه صدور گواهی سلامت پرده بکارت در زمان طلاق

در زمان طلاق چنانچه طرفین مدعی عدم برقراری رابطه جنسی باشند، این موضوع باید برای دادگاه احراز شود. زیرا آثار و تبعاتی مثل نصف شدن مهریه، پاک کردن نام همسر از شناسنامه و… را برای طرفین در پی خواهد داشت. در همین راستا قاضی دادگاه دستور معاینه زوجه و صدور گواهی سلامت پرده بکارت را صادر می نماید و زن را جهت بررسی و معاینه به پزشکی قانون ارجاع می دهد. پس از معاینه توسط پزشک متخصص زنان در پزشکی قانونی گواهی مذکور صادر شده و به دادگاه ارسال خواهد شد.


همه چیز درباره گواهی سلامت پرده بکارت

درخواست صدور گواهی سلامت پرده بکارت در زمان طلاق توسط مرد

معمولا ادعای بکارت زن و عدم برقراری رابطه جنسی زمانی توسط مرد مطرح می شود که طلاق توافقی در دوره عقد اتفاق می افتد. چنانچه زن و مرد با هم رابطه جنسی نداشته باشند طبق ماده ۱۰۹۲ قانون مدنی مکلف است نصف مهریه را به زن پرداخت نماید.:

« هر گاه شوهر قبل از نزدیکی زن خود را طلاق دهد، زن مستحق نصف مهر خواهد بود و اگر شوهر بیش از نصف مهر را قبلا داده باشد حق دارد مازاد از نصف را عینا یا مثلا یا قیمت استرداد کند. »

پس طبق قانون مرد چنانچه مدعی عدم نزدیکی با زن باشد می تواند ادعای خود را در دادگاه مطرح نموده و جهت اثبات ادعای خود درخواست معاینه و صدور گواهی سلامت پرده بکارت در زمان طلاق را صادر نماید تا از این طریق تنها نیمی از مهریه را بپردازد. وکیل طلاق توافقی نیز می تواند اطلاعاتی به شما درباره این موضوع بدهد وشمارا راهنمایی کند.

درخواست صدور گواهی سلامت پرده بکارت توسط زن

هرچند معمولا درخواست صدور گواهی سلامت پرده بکارت و انجام معاینه توسط مرد صورت می گیرد اما در برخی موارد زن نیز ممکن است این درخواست را از محضر دادگاه داشته باشد. به عنوان مثال برای بسیاری از زنان مهم است که بعد از طلاق نام همسر سابق در شناسنامه آنها باقی نماند.

در این موارد چنانچه زن درخواست معاینه و صدور پروانه بکارت را داشته باشد می تواند درخواست خود را به دادگاه اعلام نماید و بعد از ازدواج با در دست داشتن طلاق نامه به همراه گواهی مذکور به اداره ثبت احوال مراجعه کرده و درخواست حذف نام همسر از شناسنامه را داشته باشد.

برای اطلاع بیشتر از نحوه صدور گواهی بکارت می توانید با گروه وکلای فراز تماس بگیرید و مشاوره حقوقی از وکیل طلاق پایه یک دادگستری دریافت کنید. برای اطلاعات بیشتر از هزینه وکیل طلاق با ما در تماس باشید.

انواع گواهی بکارت

در روزهای امروز، ما با دو نوع گواهی تست مواجه هستیم. نوع اول گواهی است که به درخواست زن و قبل از ازدواج صادر می‌شود و هدف از آن جلوگیری از مشکلات احتمالی در زندگی با همسر است. این گواهی برای اطمینان از سلامت جسمی و جنسی طرفین ازدواج و نیز برای اطلاع از هرگونه بیماری و عارضه‌ای که ممکن است بر زندگی زناشویی تأثیر بگذارد، تهیه می‌شود.

اما نوع دوم گواهی‌هایی هستند که توسط پزشکی قانونی و به درخواست مقامات قضایی صادر می‌شوند. هدف از انجام این تست‌ها تشخیص و ردیابی مواردی مانند تجاوزهای جنسی و تأکید بر اینکه در مورد جنایات جنسی، اطلاعات دقیق و قابل اعتنا دادگاه و مقامات قضایی برای صدور حکم صحیح و منصفانه وجود داشته باشد. این گواهی‌ها به عنوان شواهد مهم در دادگاه‌ها و رسیدگی به پرونده‌های جنایی استفاده می‌شوند و نقش حیاتی در انصاف‌طلبی و اجرای عدالت دارند.

هر دو نوع گواهی تست، با اهمیت ویژه‌ای همراه هستند و اهداف و کاربردهای مختلف خود را دارند. تأمین سلامت و امنیت زندگی زناشویی در نقطه تلاقی این دو نوع گواهی قرار دارد و ارزش ویژه‌ای برای جامعه و افراد دارند.انواع گواهی بکارت

شرایط صدور گواهی بکارت

صدور گواهی بکارت برای انجام معاینه دارای شرایط ضروری است:

۱. رضایت فرد مورد معاینه: اولین شرط برای صدور گواهی بکارت، بدست آوردن رضایت کامل از فرد مورد معاینه است. حتی اگر مراجع قضایی تقاضای معاینه بکارت داشته باشند، این رضایت اولویت دارد. اگر فرد معاینه‌شده رضایت ندهد، پزشک باید گواهی کند که انجام معاینات تخصصی به دلیل عدم رضایت و همکاری فرد ممکن نیست.

۲. احراز هویت و عکس فرد: دومین شرط برای صدور گواهی بکارت، احراز هویت دقیق و الصاق عکس فرد مورد معاینه بر روی گواهی و مهر زدن آن است.

۳. تقاضای فرد یا مقام قضایی: سومین شرط برای صدور گواهی بکارت، تقاضای مستقیم فرد یا به دستور مقام قضایی است. این گواهی تنها به درخواست فرد مورد نظر یا به دستور مقام قضایی صادر می‌شود و تقاضای همسر یا اقوام همسر معتبر نیست.

گواهی بکارت باید تاریخ دقیق، روز و ساعت انجام معاینه را داشته باشد و در دو نسخه تنظیم شود. هر دو نسخه باید به مهر و امضای پزشک برسد. یکی از نسخه‌ها نزد پزشک باقی می‌ماند و دیگری فقط به شخص متقاضی تحویل داده می‌شود. باید توجه داشت که این گواهی تنها مربوط به معاینه دخول واژینال است و معاینه مقعدی و کلورکتال تنها توسط پزشکی قانونی انجام خواهد شد.

عواقب نداشتن گواهی بکارت

در فرهنگ و عرف ما، باکره بودن دختر نوعی کمال و ارزشمند به حساب می‌آید. به همین دلیل، برخی افراد قبل از ازدواج برای دفع هر گونه شبهه‌ای و جلوگیری از مشکلات بعدی، از پزشک متخصص گواهی بکارت دریافت می‌کنند. این اقدام کاملاً شخصی و اختیاری است و به توافق طرفین ازدواج بستگی دارد.

یک نکته مهم دیگر، ممکن است فسخ نکاح توسط مرد به دلیل باکره نبودن زن باشد. گاهی در عقد ازدواج، شروطی به صراحت ذکر می‌شوند و گاهی اموری به طور متعارف مورد توافق قرار می‌گیرند. به عنوان مثال، متعارف است که پسر قبلاً ازدواج نکرده باشد و دختر نیز باکره باشد. اگر پس از برقراری ازدواج مشخص شود که زن باکره نبودن خود را مخفی کرده است، مرد ممکن است ادعای فریب و تدلیس زن را مطرح کند و حق فسخ ازدواج را به‌دست آورد. در این موارد، وجود گواهی بکارت به‌طور قابل توجه‌ای کار را برای زن راحت‌تر می‌کند و ادعای مرد به‌راحتی رد می‌شود.عواقب نداشتن گواهی بکارت

سخن پایانی

گواهی بکارت گاهی به درخواست فرد پیش از ازدواج صادر می‌شود و البته این امر به فرهنگ و اعتقادات جامعه وابسته است و برخی افراد به منظور جلوگیری از شبهه‌های آتی اقدام به دریافت آن می‌کنند. اما باید توجه داشت که مفهوم باکرگی در فقه و حقوق ممکن است با مفهوم باکرگی در عرف متفاوت باشد. به عنوان مثال، کسی که مورد تجاوز واقع شده است، از دیدگاه حقوقی دیگر باکره نیست، اما عرف همچنان او را باکره می‌داند.

همچنین باید آگاه باشیم که گواهی بکارت پیش از ازدواج لزوماً به معنای سلامت جنسی فرد نیست و صرفاً عدم رابطه جنسی از طریق واژن را اثبات می‌کند. در واقع، این گواهی تنها به معنای عدم داشتن تجربه رابطه جنسی از طریق واژن است و ممکن است زن تجربه رابطه جنسی مقعدی، دهانی و یا نوازش جنسی داشته باشد که این موارد توسط این گواهی قابل اثبات نیستند.

5/5 - (1 امتیاز)

مقالات مرتبط

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان فراز