طلاق خلع چیست؟ همه چیز در مورد آن

بحث درباره طلاق از نظر فقهی و قانونی بحث پیچیده‌ای است. طلاق به انواع متفاوتی تقسیم می‌شود و طلاق خلع یکی از آن‌هاست. طلاق به صورت خلعی به این صورت است که زن از همسرش بیزاری می‌کند و بر جدایی اصرار دارد به همین دلیل بر اساس قانون باید شرایطی را طی کند تا بتواند از همسرش جدا شود. در قانون تعریف کاملی از این طلاق ارائه شده است و هنگامی که قصد دارد از همسرش جدا شود باید احکام این نوع طلاق را بداند. بنابراین در این مقاله قصد داریم در خصوص این نوع طلاق بیشتر صحبت کنیم.

طلاق خلع

برای اطلاع از شرایط وکیل طلاق روی لینک زیر کلیک کنید

وکیل طلاق

تعریف قانونی طلاق خلع

ماده 1146 قانون مدنی در خصوص این نوع از طلاق بیان کرده است که زن از شوهرش کراهت و تنفر دارد و به همین دلیل مالی را به همسرش در مقابل طلاق می‌دهد. بر اساس این ماده مالی که زن به شوهرش در برابر طلاق می‌دهد؛ می‌تواند مهریه باشد یا معال مهریه و حتی کمتر یا بیشتر از مهریه هم امکان پذیر است. بنابراین به طور کلی می‌توان این گونه بیان کرد که اگر زنی قصد داشته باشد از همسرش جدا شود باید حتما مالی را به همسرش بدهد تا بتواند او را راضی به طلاق کند. در بسیاری از موارد زنان با بخشیدن مهریه همسرشان را راضی به طلاق می‌کنند.

از آنجایی که طلاق همیشه با مرد است؛ طلاق از جانب زن با اندکی دشواری مواجهه است. به این معنا که قاضی دادگاه با درخواست طلاق از جانب زن به سادگی موافقت نمی کند و نیاز است که دلایل موجه و قانونی وجود داشته باشد. توصیه این است که قبل از درخواست طلاق به دادگاه، با وکیل متخصص در فراز تماس بگیرید تا اطلاعات بیشتری در خصوص طلاق خلعی کسب کنید.


همه چیز در مورد طلاق خلع

شرایط جدایی از شوهر در طلاق خلع

با توجه به این که طلاق از نوع خلع به راحتی امکان پذیر نیست؛ نیاز است که شرایطی مهیا شود تا زن بتواند از همسرش جدا شود. البته همانطور که بیان شد؛ زن به تنهایی نمی تواند مراحل این نوع از طلاق را طی کند و باید به همراه یک وکیل تقاضای جدایی را در دادگاه ثبت کند به این خاطر که طلاق از جانب زن همیشه با دشواری روبه رو بوده است و بدون حضور یک وکیل متخصص امکان موفقیت پرونده طلاق بسیار کم است. به هر حال اگر زن قصد داشته باشد که به تنهایی مراحل طلاق را طی کند باید شرایطی را که در ادامه بیان می شود؛ داشته باشد:

  • زن باید از همسرش کراهت داشته باشد.
  • حکم طلاق با بخشیدن مالی از جانب زن در ازای طلاق جاری صادر می شود.
  • مالی که زن به همسرش می‌ دهد می تواند معادل مهریه یا کمتر یا حتی بیشتر از این مقدار باشد. معمولا به این مال فدیه در طلاق گفته می‌شود که می‌توانید با مراجعه به لینک مربوطه درباره آن بیشتر مطالعه کنید.

کراهت دو طرفه زن و شوهر از یکدیگر

یکی از سوالاتی که در خصوص این نوع طلاق میشود این است که اگر زن و شوهر هر دو از یکدیگر کراهت داشته باشند؛ تکلیف چیست؟ طلاقی که کراهت به صورت دو طرفه باشد با عنوان طلاق مبارات شناخته میشود و شرایط آن اندکی متفاوت تر از طلاق به صورت خلعی است. در طلاقی که به صورت خلع جاری می‌شود؛ مالی که زن به شوهرش می دهد می تواند کمتر یا بیشتر از مقدار مهریه باشد در حالی که طلاق به صورت مبارات کراهت هم باید به صورت دو طرفه باشد و هم مالی که زن در ازای طلاق می دهد باید کمتر یا معادل مهریه باشد.

امکان رجوع به زن در طلاق خلعح

منظور از رجوع این است که در زمان عده شوهر می تواند به همسرش رجوع کند و زندگی مشترک را دوباره شروع کنند. معمولا طلاق به دو صورت رجعی و بائن است و در طلاق رجعی شوهر می‌تواند به همسرش رجوع کند در حالی که در طلاق بائن امکان رجوع برای مرد وجود ندارد.

طلاق خلع از نوع طلاق بائن است به این معنا که شوهر در مدت زمان عده نمی تواند به همسرش رجوع کند اما اگر زن مالی را که به شوهر داده است؛ پس بگیرد؛ امکان رجوع شوهر وجود دارد. به عبارت بهتر اگر شخصی از همسرش به صورت خلع بائن جدا شده باشد ولی مالی را که به شوهر داده است؛ پس بگیرد؛ طلاق به طلاق رجعی تبدیل می شود و شوهر می تواند در مدت زمان عده به همسرش رجوع کند و زندگی مشترک را دوباره آغاز نمایند. بر اساس ماده ۱۱۴۵ قانون مدنی در هر دو طلاق مبارات و طلاق خلعی اگر زن به عوض رجوع نکرده باشد؛ امکان رجوع شوهر به او وجود ندارد.

بررسی طلاق خلع

انجام مراحل طلاق خلع با وکیل و بدون وکیل

زنی که قصد دارد به صورت خلعی از همسرش جدا شود باید مراحلی را طی کند تا بتواند حکم طلاق را از دادگاه بگیرد. طی این مراحل هم با کمک وکیل و هم بدون کمک وکیل امکان پذیر است اما همانطور که بهتر می‌دانید، بدون وجود وکیل انجام مراحل طلاق سختی بسیاری برای زن خواهد داشت. داشتن شرایط طلاق به صورت خلع فقط کافی نیست بلکه طی مراحل طلاق به درستی نیازمند تخصص و مهارت است. شخصی که بدون حضور وکیل قصد دارد مراحل طلاق را انجام دهد؛ باید ابتدا دادخواست خود را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به ثبت برساند و از طرفی باید دادخواست را به گونه‌ای تنظیم کند که دادگاه با درخواست طلاق او موافقت نماید به این خاطر که معمولا دادگاه‌ها به راحتی حکم طلاق را صادر نخواهند کرد.

مزایای داشتن وکیل در این نوع طلاق این است که زن  بدون هیچ گونه استرس پرونده طلاق را به وکیل میسپارد و وکیل تمامی مراحل را حتی بدون حضور زن انجام می‌دهد. البته کمک گرفتن از وکیل مناسب طلاق فقط مختص زن نیست بلکه مرد هم اگر می تواند از حضور وکیل در طی مراحل طلاق بهره ببرد. گروه وکلای فراز متشکل از وکلای متخصص در امور طلاق به خصوص طلاق و جدایی به صورت خلعی؛ هم برای مرد و هم برای زن وکیل متخصص دارد. در صورتی که در این باره سوالی دارید؛ می‌توانید در بخش نظرات سوالات خود را بپرسید و پاسخ دریافت کنید.

سخن آخر

در این مقاله تمامی شرایط و قوانین مربوط به طلاق خلع بحث شد. در واقع این نوع طلاق یکی از انواع طلاقی است که در قانون بیان شده است و شرایط آن کاملا متفاوت از انواع دیگر طلاق ها است. همچنین یک وکیل متخصص در زمینه طلاق خلعی معرفی کردیم که با کمک او می‌توانید تمامی مراحل طلاق را انجام دهید. اگر سوالات تخصصی دارید می‌توانید در بخش نظرات سوالات خود را بپرسید و پاسخ خود را دریافت کنید اما اگر نیاز به مشاوره تخصصی دارید می‌توانید با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید و مشاوره حقوقی دریافت کنید.

سوالات متداول 

مدت زمان انجام طلاق به صورت خلع چیست؟ اگر مرد به حکم طلاق اعتراض کند حدود ۸ ماه تا یک سال زمان می برد تا حکم طلاق جاری شود.

تفاوت طلاق مبارات و خلع در چیست؟ در طلاق مبارات فدیه ای که زن در مقابل طلاق به مرد می‌دهد باید کمتر یا معادل مهریه باشد اما در طلاق خلع مقدار فدیه می تواند بیشتر یا کمتر از این مقدار باشد.

امتیاز به این مطلب

مقالات مرتبط

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان فراز