مدت زمان طلاق توافقی به چه مواردی بستگی دارد؟
مدت زمان طلاق توافقی با توجه به برخی عوامل دستخوش تغییراتی خواهد شد. به عنوان مثال اگر بین ۲۵ هر ماه تا اول ماه بعد دادخواست طلاق توافقی به ثبت برسد با توجه به تعداد زیادی که هر شعبه پرونده دارد، پرونده شما ارجاع داده نخواهد شد. با توجه به این موضوع دادخواست را اگر در پنج روز آخر هر ماه به ثبت برسانید روند رسیدگی به آن زمان خیلی طولانی را طی می کند. گاهی دادگاه بسیار شلوغ بوده و معاون ارجاع پرونده طلاق را اول به شورای حل اختلاف برای سازش ارجاع خواهد داد و این کار موجب طولانی شدن مراحل طلاق خواهد شد. اگر زن از شوهر خود وکالت برای طلاق داشته باشد برخی از شعبات دادگاه حساسیت بسیار زیادی روی این موضوع نشان می دهند و برخی از شعبات نسبت به دفترخانه ای که وکالت طلاق از طریق آن اخذ شده است استعلاماتی را صورت خواهند داد. همین موضوع می تواند موجب این شود که انجام کار طلاق توافقی قدری طول بکشد.
از دیگر مواردی که روی زمان طلاق توافقی تاثیر دارد، این است که آیا پرونده شما کامل بوده یا اینکه دچار نواقصی است؟ علاوه بر اینکه در کدام شهر زندگی می کنید و کدام شهر درخواست طلاق توافقی را به ثبت رسانده اید، می تواند در روند زمان طلاق موثر باشد.
مدت زمان مشاوره اجباری طلاق توافقی
از جمله مراحلی که برای طلاق توافقی باید پشت سر بگذارید این است که در جلسات اجباری مشاوره بهزیستی شرکت کنید. از سوی دولت موسسه های مشاوره ای در نظر گرفته شده و در صورتی که زوجین به طلاق راضی باشند لازم است در سامانه تصمیم ثبت نام به عمل آورند. با توجه به شرایط خاص جامعه مانند وجود ویروس کرونا، شلوغی هر جلسه و… چند ماه طول می کشد تا این جلسات صورت بگیرد. حضور در این جلسات به سبب این است که دلیل شما برای طلاق را بررسی کنند؛ سپس تست های مختلف روانشناسی باید انجام شده تا ثابت شود به تعداد جلسات مشاوره بیشتری نیاز دارید و به طلاق نیازی نیست. معمولاً این جلسات بین چهار تا شش مرحله بوده و با توجه به اینکه در چه مرحله ای و چه روندی را در حال طی کردن هستید زمان لازم دارد. در آخر هم اگر متوجه شوند شما دیگر قادر نیستید با یکدیگر زندگی کنید برای شما رای عدم امکان سازش را صادر خواهند کرد.
طلاق توافقی با حضور وکیل طلاق چقدر طول می کشد؟
پیش تر هم به این موضوع اشاره داشتیم طلاق توافقی بدون حضور وکیل زمان بیشتری را می طلبد. طلاق از جمله سخت ترین مراحل بوده که هر زوجی آن را ممکن است در طول زندگی تجربه کند. علاوه بر تمام مسائل مادی که برای طلاق باید اتفاق بیفتد زوجین با مشکلات روحی و روانی فراوانی روبرو خواهند شد. در صورتی که زن و شوهر در زندگی مشترک خاطرات تلخی داشته باشند این آسیب روحی می تواند برای آنها چندین برابر باشد. در صورتی که زوجین قصد داشته باشند طلاق توافقی انجام دهند بهترین کار این است که با کمک یک وکیل کارها را انجام دهند. یک وکیل طلاق توافقی می تواند تمامی کارها را بر عهده بگیرد و دیگر نیازی به رفت و آمد زوجین به دادگاه وجود ندارد. با کمک وکیل تمامی مراحل از جمله ثبت دادخواست تا حضور در دفتر طلاق برای به ثبت رساندن رسمی طلاق چیزی حدود ۲۰ روز طول خواهد کشید.
مدت زمان طلاق توافقی در دوران بارداری و عقد
در صورتی که زوجین در دوران عقد یا بارداری زوجه قصد داشته باشند طلاق توافقی را انجام دهند مدت زمان طلاق توافقی با دیگر شرایطی که هست تفاوت خاصی ندارد. تنها برای طلاق توافقی در زمان عقد باکره بودن یا نبودن زوجه اهمیت دارد؛ زیرا برای تعیین مهریه اثر گذار است. برخی افراد تصور می کنند زوجه باردار نمی تواند طلاق بگیرد در صورتی که اصلاً این تصور درست نیست. دریافت گواهی عدم بارداری تنها برای این است که تکلیف آن فرزند و حضانت مشخص شود. برای زوجه باردار عده طلاق توافقی تا زمان پایان دوران بارداری ادامه خواهد داشت و زوجه تا زمانی که عده بارداری او تمام شود اجازه ازدواج با شخص دیگری را ندارد؛ بنابراین این موارد بر سوال طلاق توافقی چقدر زمان میبرد و پاسخ به آن اثری نخواهد داشت.
سخن پایانی
طلاق توافقی چقدر زمان میبرد؟ سوالی بود که در این مقاله سعی داشتیم به صورت کامل آن را پاسخ دهیم. طلاق توافقی از انواع طلاقی است که زوجین روی برخی موارد و تعهدات به توافق خواهند رسید و آن را به دادگاه ارائه خواهند کرد. به این موضوع دقت داشته باشید که طلاق، آخرین راه حل برای حل مشکل است؛ اما اگر روی این تصمیم مصمم هستید به شما پیشنهاد می کنیم برای انجام کارهای طلاق با کارشناسان ما در گروه وکلای فراز ارتباط برقرار کنید تا راهنمایی های لازم را به شما ارائه کنند.