شرایط و هزینه وکیل طلاق در سال 1403

  • بدون نیاز به شرکت در جلسات مشاوره

  • مطالبه مهریه و انجام مراحل و شرایط آن

  • مدت زمان انجام کار حدود ۷ تا ۳۰ روز کاری

  • انجام مورد وکالت ۰ تا ۱۰۰ بدون حضور زوجین

  • انجام طلاق با توافق طرفین یا با داشتن حق طلاق

  • انجام مورد وکالت توسط وکلای متخصص پایه یک دادگستری

  • نصف مبلغ حق الوکاله در زمان عقد قرارداد و مابقی پس از دریافت دادنامه

  • مبلغ حق الوکاله به ازای هر نفر 4 میلیون تومان

دغدغه ای برای ناقص بودن مدارک نداشته باشید . وکلای متخصص گروه حقوقی فراز در کنار شما خواهند بود، با ما تماس بگیرید.

تماس مستقیم با وکیل پایه یک دادگستری و متخصص دعاوی خانواده

رضوانه پاکت چی : 09123844633

انواع طلاق با ساده ترین زبان و آشنایی با آن

طلاق، یک راه قانونی و البته شرعی برای پایان دادن به زندگی مشترک است که ممکن است به دلایل مختلفی خواسته طرفین باشد. در صورتی که تنها یکی از زوجین یا هر دوی آن‌ها به هر دلیلی، قصد جدا شدن از یکدیگر را داشته باشند، گزینه طلاق انتخاب می‌شود. همانطور که ازدواج بر اساس قوانین شرعی و حقوقی صورت می‌گیرد، انواع طلاق هم در چهارچوب این قوانین انجام می‌شود. برخلاف ازدواج، طلاق ممکن است تحت شرایط متعددی انجام شود. به همین دلیل در قوانین مدنی کشور در طی موادی به موضوع طلاق پرداخته شده است. در این مواد بر اساس شرایط و دلایل مختلف، انواعی برای طلاق در نظر گرفته شده است.

انواع طلاق

برای اطلاعات بیشتر درباره طلاق توافقی کلیک کنید

طلاق توافقی

انواع طلاق چیست؟

انواع طلاق بر اساس امکان رجوع دو دسته هستند، طلاق رجعی و طلاق بائن. همچنین بر اساس درخواست‌کننده طلاق، انواع طلاق به سه نوع طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی تقسیم می‌شوند. این که هر یک از این انواع، تحت چه شرایطی امکان‌پذیر است و از چه قوانینی تبعیت می‌کند، موضوعی است که در این مطلب قصد داریم به آن بپردازیم. در صورتی که شما هم با این سوال مواجه شده‌اید که انواع طلاق کدامند، بهتر است با ما همراه باشید. در ادامه قصد داریم ابتدا به بررسی مفهوم طلاق و سپس انواع آن بپردازیم. همچنین در ادامه درباره شرایط گرفتن وکیل طلاق و هزینه وکیل طلاق بیشتر صحبت خواهیم کرد.


همه چیز درباره انواع طلاق

منظور از طلاق چیست؟

اگر بخواهیم طلاق را تعریف کنیم، احتمالاً می‌گویید که معنا و مفهوم آن را می‌دانید! متاسفانه با توجه به افزایش چشمگیر طلاق در کشور در طی سال‌های اخیر، دیگر کمتر کسی را می‌توان یافت که اطلاعاتی راجع به طلاق ندارد. اما شاید بهتر باشد کمی تخصصی‌تر به این موضوع نگاه کنیم. طلاق یک واژه عربی است و از آن به معنای رها کردن تعبیر می‌شود. طلاق به عنوان راه‌حلی به منظور از بین بردن ازدواج مطرح می‌شود که به رابطه زناشویی بین زن و مرد پایان می‌دهد.

در حال حاضر، یکی از رایج‌ترین دعاوی در دادگاه‌ها بحث طلاق است. البته اینگونه نیست که هر شخصی قصد طلاق کرد، بتواند طلاق بگیرد. بلکه طلاق تحت شرایط و ضوابطی انجام می‌شود. متقاضی ابتدا باید مدارک لازم را برای طلاق تهیه کند. سپس دادخواست تهیه کرده و به دادگاه ارائه کند و ادامه آن را بر اساس قوانین حقوقی و شرعی پیگیری کند. برای آگاهی از قوانین طلاق بهترین راه مشاوره گرفتن از یک وکیل طلاق است.

منظور از طلاق چیست؟

انواع طلاق کدامند؟

همانطور که در ابتدا گفته شد، انواع طلاق ممکن است بر اساس درخواست‌کننده طلاق یا بر اساس امکان رجوع باشد. در ادامه قصد داریم به بررسی انواع طلاق بر اساس درخواست‌کننده طلاق و سپس بر اساس امکان رجوع بپردازیم.

انواع طلاق بر اساس درخواست‌کننده طلاق

طلاق از طرف مرد

طلاق به عنوان یکی از حقوق مرد شناخته می‌شود، اما امروزه با گذشت زمان قوانین و مقررات تغییر پیدا کرده‌اند. در صورتی که مرد قصد جدایی از همسرش را داشته باشد، باید مراحلی را طی کند. اولین کاری که مرد برای درخواست طلاق از همسرش باید انجام دهد، ارائه گواهی عدم امکان سازش است و دومین مرحله اثبات عدم امکان ادامه زندگی مشترک برای او در دادگاه است.

مانند دیگر “انواع طلاق”، برای طلاق با درخواست مرد نیز قوانین و مقررات متعددی وجود دارد، از جمله اینکه اگر طلاق از طرف مرد باشد، مدت زمانی به عنوان فرصت پشیمانی او در نظر گرفته می‌شود. یعنی یک فرصت پشیمانی به او داده می‌شود که اگر قصد بازگشت به زندگی مشترک را داشت، نظر خود را تغییر دهد. دیگر قانونی که در این باره وجود دارد این است که تا پایان مدت عده، حق رجوع وجود دارد. یعنی بدون این که نیاز به عقد مجدد باشد، زوجین می‌توانند دوباره به زندگی مشترک خود بازگردند. عده طلاق و عده فسخ نکاح، حدود سه طهر در نظر گرفته می‌شود که بر اساس قوانین شرعی و حقوقی مشخص شده است.

طلاق از طرف زن

زن هم همانند مرد می‌تواند درخواست طلاق کند. در صورتی که زن درخواست طلاق کند و حق طلاق داشته باشد، جدایی با داشتن حق طلاق مطرح می‌شود که یکی از انواع طلاق از طرف زن است. حق طلاق یعنی، مرد به همسر خود وکالت داده باشد که می‌تواند از او طلاق بگیرد. البته حق طلاق به این معنا نیست که تحت هر شرایط و دلیلی، زن می‌تواند طلاق بگیرد.

دیگر نوع طلاق از طرف زن، طلاق با داشتن عسر و حرج است. بر اساس قوانین و ضوابط کشور و آنچه در شرع آمده است، زن تحت شرایطی می‌تواند از دادگاه درخواست طلاق را مطالبه کند. این شرایط زمانی قابل قبول است که مرد نفقه زن را نپردازد یا اینکه بیشتر پس از ۴ سال غایب باشد و دچار موارد عسر و حرج  شود یا اینکه وضعیتی به وجود آمده باشد که امکان ادامه زندگی مناسب وجود نداشته باشد و تحمل آن بسیار دشوار باشد.

طلاق توافقی

علاوه بر اینکه طلاق ممکن است از طرف زن یا از طرف مرد باشد. طلاق ممکن است به درخواست هر دو طرف باشد. طلاق توافقی یکی انواع طلاق بر اساس درخواست‌کننده است. گاهی اوقات طرفین به این توافق می‌رسند که باید به زندگی مشترک خود پایان دهند که در مورد آن نیز حتماً باید تشریفاتی طی شود. در صورتی که قصد طلاق دارید و به دنبال همراهی عاقل، آگاه به قوانین حقوقی و باتجربه هستید می توانید از مشاوره وکیل طلاق توافقی گروه وکلای فراز بهره ببرید.

این گروه با بیش از ده‌ها سال تجربه و هزاران پرونده‌ طلاق موفق، می‌تواند شما را در روند دادگاه همراهی کرده و طعم یک زندگی آرام را به شما بچشاند.

انواع طلاق بر اساس درخواست‌کننده طلاق

انواع طلاق بر اساس امکان رجوع

طلاق رجعی

اگر بخواهیم به صورت کلی انواع طلاق را نام ببریم، باید به طلاق بائن و طلاق رجعی اشاره کنیم. طلاق رجعی خود به چند نوع تقسیم می‌شود. طلاق رجعی یکی از انواع طلاق محسوب می‌شود که در آن، مرد تا پایان مدت عده طلاق می‌تواند به زندگی مشترک خود برگردد، بدون اینکه نیازی به عقد مجدد باشد. همانطور که می‌دانید، رجع در لغت به معنای بازگشت است و طلاق رجعی به طلاقی گفته می‌شود که مرد می‌تواند به اراده خود به نزد همسرش برگردد و البته در این نوع طلاق زن نمیتواند جلوی رجوع مرد را بگیرد. طلاق رجعی در مقابل طلاق بائن قرار دارد.

احتمالا این سوال در مورد انواع طلاق و طلاق رجعی برای شما پیش می‌آید که چرا این طلاق در قوانین و مقررات حقوقی و شرعی پیش‌بینی شده است؟ برای پاسخ به این سوال می‌توان گفت، در قوانین و مقررات برای مرد حقی در نظر گرفته شده است که به عنوان رجوع از طلاق مطرح می‌شود. پس از این که طلاق صورت گرفت، زن موظف است عده طلاق را رعایت کند. یعنی نمی‌تواند بلافاصله پس از اینکه از همسرش طلاق گرفت با مرد دیگری ازدواج کند. البته طلاق خانم‌های دوشیزه یا طلاق خانم‌های یائسه در این دسته‌بندی قرار نمی‌گیرند و جزو انواع طلاق بائن است.

طلاق بائن

همانطور که گفته شد، یکی دیگر از انواع طلاق بر اساس امکان رجوع، طلاق بائن است۰ طلاق بائن دقیقاً در نقطه مقابل طلاق رجعی قرار دارد. یعنی در این نوع طلاق دیگر مرد حق رجوع به زن را نداشته و نمی‌تواند بدون عقد مجدد به نزد او و زندگی مشترک بازگردد. این نوع طلاق تحت شروط زیر امکان‌پذیر است:

  • در صورتی که طلاق قبل از نزدیکی اتفاق افتد.
  • در صورتی که طلاق زمانی واقع شود که زن یائسه شده است.
  • طلاق خلع و مبارات تا زمانی که زن رجوع به عوض نکرده باشد.
  • طلاق بائن تحت شرایط دیگری نیز امکان پذیر است و آن زمانی است که سومین طلاق پس از سه ازدواج متوالی واقع شود.

در طلاق بائن، زن در طول مدت عده نمی‌تواند نفقه دریافت کند. همچنین در صورتی که در مدت عده، مرد یا زن از دنیا برود، فرد مقابل از ارث او محروم می‌شود. در حالی که در طلاق رجعی این قوانین و مقررات وجود ندارند.

انواع طلاق از نظر دین اسلام کدامند؟

در دین اسلام انواع طلاق را می‌توان در چهار دسته جای داد که در ادامه آورده شده‌اند:

  • طلاق حرام: طلاق حرام یکی از انواع طلاق در اسلام است که مغایر با قوانین اسلامی انجام می‌شود!
  • طلاق واجب: طلاق واجب طلاق ایلاکننده و ظهارکننده است.
  • طلاق مکروه: گاهی اوقات امکان سازگاری میان زن و شوهر فراهم است، اما آن‌ها از هم طلاق می‌گیرند، در چنین صورتی طلاق مکروه است.
  • طلاق سنت: در صورتی که بین زن و شوهر دشمنی پیش آمده باشد و هیچ امیدی برای سازگاری بین آن دو وجود نداشته باشد، طلاق سنت رخ می‌دهد.

انواع طلاق از نظر دین اسلام کدامند؟

سوالات متداول

انواع طلاق کدامند؟

بر اساس امکان رجوع، طلاق به دو نوع طلاق رجعی و طلاق بائن تقسیم می‌شود. بر اساس درخواست‌کننده نیز طلاق به سه نوع درخواست طلاق از طرف مرد یا زن و طلاق توافقی تقسیم می‌شود.

طلاق بائن به چند نوع تقسیم می‌شود؟

طلاق سوم، طلاق دوشیزه که تاکنون آمیزش نداشته است و طلاق زن یائسه، انواع طلاق بائن هستند.

آیا در طلاق رجعی مرد همیشه می‌تواند به زندگی مشترک بازگردد؟

خیر، بازگشت به زندگی مشترک تنها در طلاق رجعی و آن هم در طول مدت عده طلاق امکان‌پذیر است.

سخن آخر

گاهی پس از ازدواج شرایطی پیش می‌آید که زن یا مرد تصمیم می‌گیرند به زندگی مشترک خود پایان دهند. در قوانین مدنی کشورمان حق طلاق برای مرد در نظر گرفته شده است، اما قوانین و مقررات متعددی در مورد طلاق وجود دارند که موجب پدید آمدن انواع طلاق شده‌اند. در این مطلب سعی کردیم شما را با انواع طلاق آشنا کنیم و قوانینی که در رابطه با هر یک از آن‌ها وجود دارد را شرح دهیم.

4/5 - (6 امتیاز)

مقالات مرتبط

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان فراز