تماس با دفتر وکالت :
021-77476970
ایمیل:
info@farazlawyers.com
آدرس دفتر :
هنگامی که صحبت از انتخاب فرد مناسب برای ازدواج میشود، احتمالا ضربالمثل معروف “کبوتر با کبوتر، باز با باز” را شنیدهاید. مقصود از این ضرب المثل این است که مناسبترین افراد برای ازدواج کسانی هستند که شرایط مشابه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی داشته باشند تا بعدها به مشکل برنخورند. در این مطلب قصد داریم شما را با طلاق به دلیل اختلاف فرهنگی آشنا کنیم. اگر میخواهید در این زمینه اطلاعات کافی در اختیار داشته باشید، این مطلب را تا آخر بخوانید.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
ناسازگاری و اختلاف بین زوجین به دلایل مختلفی رخ میدهد؛ برخی از اوقات زن و شوهر نمیتوانند چالشهای زندگی مشترک را حل کنند و در اوقاتی دیگر خانوادههای زوجین با هم دچار اختلاف میشوند و مشکلات خانوادهها وارد زندگی زوجین میشود. بگذارید با چند مثال دلایل این ناسازگاریها را مشخص کنیم.
یکی از سادهترین اختلافات فرهنگی که زوجین درگیر آن میشوند این است که در مورد آداب و رسوم ازدواج با مشکل مواجه میشوند. مثلا یکی از خانواده درگیر ظواهر نمیشود و میخواهد مراسم را بدون تجملات برگزار کند، در حالیکه خانواده طرف مقابل میخواهد جشنها و مراسمهای متعددی بگیرد و تمام این مراسمها را با تشریفات برگزار کند که اختلافات از همینجا شروع میشود.
بعد از ازدواج هم در موارد متعددی این اختلافات فرهنگی بروز میکند که ممکن است منجر به طلاق به دلیل اختلاف فرهنگی شود.
یکی دیگر از موارد شایعی که منجر به طلاق به دلیل اختلاف فرهنگی میشود سبک زندگی است. وقتی زوجین قبل از ازدواج با عقاید و تفکرات طرف مقابل آشنایی پیدا نمیکنند و بدون آشنایی وارد زندگی مشترک میشوند یا اینکه گمان میکنند بعضی از مسائل بعد از ازدواج به خودی خود حل میشود، مدتی کوتاه بعد از ازدواج به مشکل برمیخورند.
مثلا ممکن است آقا با نوع پوشش خانم مشکل داشته باشد اما تصور کند به مرور زمان این مسئله حل میشود. یا اینکه زوجین در میزان ارتباط با دوستان و اقوام مشابه هم رفتار نکنند، سبک غذا خوردن یا لباس پوشیدن آنها با هم تفاوت داشته باشد، سبک خرید کردن آقا و خانم با هم فرق داشته باشد یا اینکه از لحاظ اعتقادات مذهبی یکسان نباشد. این موارد که به ظاهر ساده به نظر میرسند زمینهای برای مشاجرات بین زوجین میشود بر کیفیت زندگی آنها تاثیر میگذارد.
اگر فکر میکنید اختلاف فرهنگی فقط در مراسمات ازدواج رخ میدهد یا به مسائلی مانند پوشش، تقسیم وظایف در منزل، برابری حقوق مرد و زن، نظرات مرد درباره اشتغال زن و… محدود میشود باید بگوییم اشتباه میکنید.
برخی از زوجین به دلیل اختلافات فرهنگی گستردهای که با هم دارند، در فرزندپروری هم به مشکل میخورند. در این موارد مشکلات بزرگتر و بغرنجتر میشود. هر کدام از والدین میخواهد فرزند را مطابق باورهای خود و خانوادهاش تربیت کند؛ در حالی که طرف مقابل مقاومت میکند و اختلافات زن و شوهر شکل جدیدی به خود میگیرد و منجر به طلاق به دلیل اختلاف فرهنگی میشود.
وقتی زوجین بر سر مسائل فرهنگی به اختلافات شدید میخورند و راهی به جز جدایی نمیبینند، دنبال اقدامات قانونی و طلاق میروند. مردان به دلیل اینکه حق طلاق دارند به راحتی میتوانند به مراجع قضایی مراجعه کنند و با تنظیم دادخواست طلاق، سایر اقدامات را هم انجام دهند.
راه مناسب طلاق به دلیل اختلاف فرهنگی برای خانمها در ماده 130 قانون مدنی آمده است. مطابق ماده 130 وقتی ادامه زندگی مشترک و دوام زوجیت، موجب عسر و حرج زوجه شود، زوجه هم میتواند به مراجع قضایی مراجعه کند و تقاضای طلاق کند. در صورتی که زوجه یا وکیل بتواند عسر و حرج را اثبات کند، دادگاه این اختیار را دارد که زوج را مجبور به طلاق کند.
در مواردی که زوج از تصمیم دادگاه سرپیچی میکند و همچنان اصرار به ادامه زندگی مشترک، با وجود مشقتبار بودن زندگی برای زن، دادگاه این اختیار را دارد که طلاق زن را بگیرد.
به عبارت دیگر خانمهایی که دلایل کافی داشته باشند و بتوانند قاضی را مجاب کنند تمایل به طلاق به دلیل اختلاف فرهنگی دارند، میتوانند تقاضای طلاق کنند و حتی در صورت عدم رضایت شوهر طلاق بگیرند. البته برای اینکه روند رسیدگی به پرونده طولانی نشود و زوجه بتواند به خواسته خود برسد، بهتر است کل مهریه در قبال طلاق خلع بذل شود تا امکان برنده شدن زوجه و صدور رای طلاق فراهم شود.
پس از پررنگ شدن اختلافات و ادامه پیدا کردن کشمکشها، برخی از زوجین چارهای به جز جدایی نمیبینند. در این موارد که زن و شوهر برای جدایی توافق دارند و مطمئن هستند که تعارضات بهراحتی حل نمیشوند، میتوانند برای طلاق توافقی به علت اختلاف فرهنگی اقدام کنند.
برخی از زوجین که طلاق به دلیل اختلاف فرهنگی را راهحل مشکل خود میبینند، قبل از مراجعه به دادگاه بر سر مسائل مختلف مانند مهریه، نفقه، حق حضانت فرزندان یا ملاقات با فرزندان بعد از طلاق، استرداد جهیزیه یا موارد دیگر با هم توافق میکنند. در واقع وقتی تمایل زوجین به طلاق به دلیل اختلاف فرهنگی است، سعی میکنند به جای اینکه وقت خود را در راهروهای دادگاه تلف کنند و پروسه طلاق را طولانی کنند، خودشان برخی از مسائل را حل کنند. این انتخاب باعث میشود طلاق آسیب کمتری به زوجین یا فرزندان آنها بزند.
همه ما میدانیم فرهنگ خانوادهها و جوامع مختلف با هم تفاوت دارد. زوجین قبل از ازدواج باید به اختلافات فرهنگی اهمیت دهند و گرنه مشکلات متعددی را برای آنها ایجاد میکند. اختلاف فرهنگی در طلاق یکی از موضوعات مهمی است که نیاز به بررسی و توجه دارد و در بعضی اوقات منجر به طلاق به دلیل خیانت به همسر میشود ما در این مطلب به بررسی آن پرداختیم. امیدواریم این اطلاعات راهنمای کاملی برای شما باشد.
پرونده طلاق جزو پرچالشترین پروندههای دادگاه خانواده است که نیاز به مشاورههای تخصصی و کمک گرفتن از وکلای باتجربه دارد. با تکیه بر تخصص و تجربه گروه وکلای فراز میتوانید مسائل حقوقی را در کوتاهترین زمان با حقالوکاله مناسب با وکیل خانواده یا وکیل طلاق حل کنید.
حضانت فرزندان بعد از طلاق به مدت 7 سال با مادر و بعد از آن با پدر است. این شرایط در صورت توافق والدین قابل تغییر است.
مهریه حق قانونی زن است که در صورت درخواست اعسار مرد، امکان تقسیط آن وجود دارد. اگر زنی بعد از طلاق و پایان عده مجددا ازدواج کند، همچنان میتواند قسطهای مهریه ازدواج قبلی را دریافت کند.
در مواقعی که عقد دائم یا موقت به هر دلیل باطل باشد و نزدیکی بین زن و شوهر اتفاق نیفتاده باشد، مهریه به زن تعلق نمیگیرد.