مرحله طلاق توافقی زن باردار چگونه است؟
یکی از مدارکی که برای صدور حکم عدم امکان سازش یا همان رای طلاق در تمامی انواع طلاق از جمله طلاق به درخواست زوج، طلاق به درخواست زوجه یا طلاق توافقی مورد نیاز است، گواهی عدم بارداری زوجه است. یعنی باید اثبات شود که زوجه باردار نیست تا بتوان رای طلاق را صادر کرد.
برای صدور گواهی عدم بارداری دادگاه نامه ای به زوجه می دهد و او را به پزشکی قانونی یا آزمایشگاه های مورد اعتماد دادگاه جهت آزمایش بارداری ارجاع می دهد. البته در برخی مجتمع های قضایی پر رفت و آمد یک واحد آزمایشگاه جهت ایجاد تسریع در رسیدگی ها وجود دارد که زن را جهت انجام آزمایش بارداری و صدور گواهی عدم بارداری به آن واحد ارجاع می دهند.
همانطور که پیش تر اشاره شد بارداری زن مانع از صدور حکم طلاق و اجرای آن در دفاتر اسناد رسمی نمی شود. تنها مساله ای که طلاق توافقی زن باردار را متفاوت می کند این است که چون طلاق توافقی است باید تکلیف حضانت فرزند در صورتی که زنده متولد شود، قبل از صدور رای طلاق مشخص شود.
حضانت فرزند در طلاق زن باردار
حضانت فرزند طبق قانون تا ۷ سالگی با مادر است. اما بعد از هفت سالگی تا سن بلوغ ( دختر تا ۹ سالگی و پسر تا ۱۵ ) حضانت آنها با پدر خواهد بود. بعد از سن بلوغ نیز خود فرزند انتخاب می کند که با مادر زندگی کند یا با پدر.
اما در طلاق توافقی هنگامی که زن باردار است باید تکلیف حضانت فرزند نیز طبق توافق مشخص شود. در این صورت تکلیف حضانت فرزندی که مادر آن را باردار است در صورتجلسه طلاق توافقی مشخص می شود و دادگاه نیز با تایید آن رای طلاق را صادر می نماید.
البته درباره حضانت ملاک صلاح و مصلحت طفل است و هر زمان که اثبات شود مادر یا پدر صلاحیت حضانت طفل را ندارد، از وی سلب صلاحیت خواهد شد.
سخن پایانی
برای دریافت اطلاعات بیشتر در باره انواع طلاق و شرایط آن با وکیل خانواده گروه وکلای فراز تماس بگیرید.