شرایط طلاق توافقی و هزینه آن در سال 1403 با گروه وکلای فراز

  • مزیت های گروه وکلای فراز

    بدون نیاز به شرکت در جلسات مشاوره

  • مزیت های گروه وکلای فراز

    مدت زمان انجام کار حدود ۷ تا ۳۰ روز کاری

  • مزیت های گروه وکلای فراز

    انجام مورد وکالت ۰ تا ۱۰۰ بدون حضور زوجین

  • مزیت های گروه وکلای فراز

    مبلغ حق الوکاله به ازای هر نفر 4 میلیون تومان

  • مزیت های گروه وکلای فراز

    انجام طلاق با توافق طرفین یا با داشتن حق طلاق

  • مزیت های گروه وکلای فراز

    مطالبه مهریه و انجام مراحل و شرایط آن

  • مزیت های گروه وکلای فراز

    انجام مورد وکالت توسط وکلای متخصص پایه یک دادگستری

  • مزیت های گروه وکلای فراز

    نصف مبلغ حق الوکاله در زمان عقد قرارداد و مابقی پس از دریافت دادنامه

با گـروه وکـلای فــراز ، قــانون بـرای شـما کـار خــواهـد کـرد !​

برای طلاق توافقی کمتر از زمانی که در سایت مطرح شده با ما تماس بگیرید

رضوانه پاکت چی : 09123844633
تماس با رضوانه پاکت چی

طلاق توافقی

وکتور برای سایت فراز

روند قانونی و شرایط طلاق توافقی در سال 1403 با وکلای فراز

طلاق توافقی همانطوری که از نام آن پیداست نوعی از طلاق است که در آن زوجین بدون طرح دعوا یا نزاعی و با مشورت یکدیگر تصمیم به طلاق می‌گیرند. در این نوع طلاق زوجین بر سر مسائلی همچون مهریه، حضانت فرزندان، نفقه، اجرت المثل، نفقه زن و نفقه فرزندان با هم به تفاهم می‌ رسند. بعد از تمامی این توافقات و ثبت دادخواست طلاق، رای دادگاه خانواده صادر می ‌شود.

پخش ویدئو فراز

مـشـاوره رایـگان بـا گــروه وکـلای فــراز

  • قابلیت های ما

    زمان اجرا

    7تا 30 روز کاری

  • قابلیت های ما

    غیر حضوری

    بدون حضور شما

  • قابلیت های ما

    ایرانیان خارج از کشور

    انجام پرونده

  • قابلیت های ما

    پشتیبانی وکلا

    کاملا اختصاصی

  • قابلیت های ما

    کاملا تضمینی

    در مدت کوتاه

مـشـاوره رایـگان بـا گــروه وکـلای فــراز

09123844633
تماس با ما اینستاگرام گروه وکلای فراز
وکتور لوگوی گروه وکلای فراز

روند طلاق توافقی با وکلای گروه فراز​

گروه وکلای فراز با بیش از 10 سال تجربه و متشکل از وکلای مجرب، در زمینه خدمات طلاق توافقی بدون نیاز به حضور زوجین به صورت کاملا تخصصی فعالیت می کند. در این بخش، تمامی اطلاعات اعم از شرایط و روند همکاری با فراز، تمامی مدارک لازم برای پروسه طلاق با توافق و هزینه قرارداد، قرار داده شده است. اگر نیاز به مشاوره و گفت و گو با وکلای طلاق را دارید، با گروه فراز از طریق تلگرام و واتساپ در ارتباط باشید.

عکس سکشن پر اهمیت

روند طلاق توافقی با وکلای گروه فراز​

طلاق توافقی در قانون حمایت از خانواده مصوب 1391، از سایر انواع طلاق متمایز شده و تابع قواعد خاص خود است. در حالی که در سایر طلاق‌ها، مانند طلاق از طرف زوج یا زوجه، ارجاع به داوری الزامی است، در طلاق با توافق نیازی به این مرحله وجود ندارد. به همین دلیل، مراحل این نوع طلاق به شرح زیر است: ابتدا زوجین باید به مراکز مشاوره خانواده مراجعه کنند تا در صورت امکان، مشکلاتشان حل شود و از طلاق منصرف شوند. در غیر این صورت، با دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق، دادخواست طلاق توافقی را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت می‌کنند. پس از تعیین وقت رسیدگی، زوجین در دادگاه حاضر می‌شوند و در صورت تایید توافقاتشان، دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر می‌کند. در نهایت، زوجین با مراجعه به دفترخانه رسمی طلاق و ارائه گواهی عدم امکان سازش، صیغه طلاق را جاری کرده و طلاق ثبت می‌شود.

  • 1
    مراحل کار با گروه وکلای فراز

    مشاوره​

    مشاوره خانواده ​

  • 2
    مراحل کار با گروه وکلای فراز

    دادخواست​

    ثبت دادخواست الکترونیکی​

  • 3
    مراحل کار با گروه وکلای فراز

    حضور در جلسه​

    رسیدگی و صدور رای​

  • 4
    مراحل کار با گروه وکلای فراز

    دفترخانه طلاق​

    اجرای صیغه طلاق​

فرم درخواست مشاوره طلاق توافقی​

مدت زمان طلاق توافقی چقدر است؟​

اگر زوجین با وکیل “طلاق توافقی” اقدام کنند، معمولاً روند طلاق سریع‌تر خواهد بود. وکلا با مراحل قانونی و مدارک مورد نیاز آشنایی دارند و می ‌توانند به تسریع روند کار کمک کنند. در برخی موارد، ممکن است دادگاه با طلاق توافقی موافقت نکند و از زوجین بخواهد برای حل اختلافات خود به جلسات مشاوره بیشتر مراجعه کنند. این امر می‌تواند روند طلاق را به طور قابل توجهی به تاخیر بیندازد.

زوجین موظفند برای دریافت گواهی عدم امکان سازش به مراکز مشاوره خانواده معرفی شده توسط دادگاه مراجعه کنند. تعداد جلسات مشاوره می‌تواند متغیر باشد. ميزان تراکم پرونده‌ها در دادگاه‌های خانواده می‌تواند بر مدت زمان صدور رای طلاق تأثیر بگذارد.

به طور کلی، طلاق با توافق زوجین با حضور وکیل می‌تواند بین 7 تا 30 روز کاری طول بکشد. اگر زوجین بدون وکیل اقدام کنند، این مدت زمان می‌تواند افزایش پیدا کند.

عکس لندینگ خدمات گروه وکلای فراز
وکتور لوگو

شرایط طلاق توافقی​

به طور خلاصه، طلاق توافقی به طلاقی گفته می شود که تمایل زوجین در آن مطرح است. در نتیجه زوجین درباره تمام مسائلی که باید در دادگاه مطرح شود و تصمیم گیری صورت بگیرد، به توافق رسیده باشند. در طلاق با توافق، توافق و امضای زوجین مورد قبول دادگاه است و سوال یا ابهامی از جانب دادگاه نیست. از جمله مواردی که باید زوجین توافق کنند و به امضای هر دو طرف برسد عبارت اند از:

  • آیکون شرایط ما مهریه زن​
  • آیکون شرایط ما حضانت فرزندان
  • آیکون شرایط ما نفقه و اجرت المثل
وکتور لوگو

مزایای حضور وکیل

  • مزیت های ما
    عدم نیاز به حضور شما

    در تمامی جلسات دادگاه

  • مزیت های ما
    صرفه جویی در زمان

    قدم برداشتن در مسیر درست

  • مزیت های ما
    صرفه جویی در هزینه

    هزینه های بی جهت

  • مزیت های ما
    بهترین راه حل ممکن

    جلوگیری از مشکلات حقوقی

  • روند طلاق توافقی چقدر زمان می برد؟
    آیکون رو به پایین

    از تاریخی که زوجین تصمیم خود را برای طلاق توافقی می گیرند و وکلای فراز آن را ثبت می کنند، 10 تا 20 روز این مراحل طول می کشد و بعد از اینکه کارشناسان مشاوره خانواده نظر خود را به دادگاه ارائه می دهند و نیاز به برگه عدم بارداری نباشد، تا یک هفته بعد دادگاه گواهی عدم سازش را صادر می کند.

  • طلاق توافقی بدون مشاوره چگونه است؟
    آیکون رو به پایین

    اگر تمایل داشته باشید می توانید در هیچ یک از جلسات مشاوره و یا دادگاه حضور پیدا نکنید و تمامی مراحل پروند را از 0 تا 100 به وکیل طلاق توافقی بسپارید.

  • در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق می گیرد؟
    آیکون رو به پایین

    همانطور که در توضیحات بالا و در شرایط طلاق ذکر شد، در طلاق توافقی تنها چیزی که اهمیت دارد توافقی بین دو طرف بدون درگیری است و دادگاه فقط توافقنامه زوجین را بررسی میکند و طبق آن رای می دهد. پس در نتیجه، آنچه به زن تعلق می گیرد، کاملا توافقی است. 

  • آیا طلاق توافقی هزینه‌ های کمتری به دنبال دارد؟
    آیکون رو به پایین

    بله، طلاق توافقی معمولا می‌تواند هزینه‌های قابل توجهی را کاهش دهد و به صورت سریع و آسان انجام شود.

  • ثبت نام طلاق توافقی چگونه است؟
    آیکون رو به پایین

    بکار بردن واژه ثبت نام برای طلاق توافقی اشتباه است چرا که ثبت نام جداگانه ای وجود ندارد و در مرحله اول زوجین باید در سامانه ثنا که سامانه قوه قضاییه است ثبت نام کنند تا پرونده طلاق تشکیل شود. سپس، در سامانه ثنا احراز هویت انجام می شود و در دفاتر خدمات قضایی قابل پیگیری است.

  • آیا می‌توان برای توافق بر سر مسائلی مثل نگهداری و تربیت فرزندان، به مشاوره یک روانشناس نیاز داریم؟
    آیکون رو به پایین

    بله، اگر شما یا همسرتان به نیاز به مشاوره روانشناسی برای توافق در مورد نگهداری و تربیت فرزندان دارید، می‌توانید به مشاوره یک روانشناس مراجعه کنید.

وکتور لوگو3

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی چیست؟​

برای تقاضای طلاق توافقی علاوه بر دادخواست طلاق، باید مدارکی در زمان تنظیم دادخواست در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به این دفاتر تحویل داده شود تا ضمیمه دادخواست گردد. مدارکی که برای طلاق نیاز است عبارت است از:

  • اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه زوجین
  • اصل و کپی سند ازدواج یا عقدنامه یا رونوشت آن
  • گواهی عدم بارداری یا گواهی بکارت
  • گواهی عدم امکان سازش

 


نمونه دادنامه ها

نمونه دادنامه طلاق توافقی گروه وکلای فراز​

اسلاید به راست
اسلاید به چپ

تفاوت طلاق توافقی با وکیل یا بدون وکیل​

اگر به دنبال تفکیک صلح آمیز و بدون تنش در خانواده خود هستید، بهترین راه حل، طلاق به صورت توافقی است. در این روش، شما و همسرتان با همکاری یک وکیل، به طور مشترک تصمیم می‌ گیرید که مشکلات خود را به صورت دوستانه و بدون نزاع حل کنید. اما تفاوت طلاق توافقی بدون کمک وکیل و با کمک وکیل در چیست؟

طبق قانون جمهوری اسلامی ایران اگر طرفین بخواهند خودشان و بدون کمک وکیل اقدام به طلاق با توافق کنند، باید ابتدا در سامانه تصمیم ثبت نام کنند و باید برای حداقل دو تا پنج جلسه به صورت اجباری در مرکز مشاوره بهزیستی  وقت رزرو کرده و در این جلسات شرکت نمایند. پس از آن به زوجین گواهی تعلق می گیرد و با آن گواهی می توانند درخواست طلاق توافقی خود را ثبت کنند.

اما اگر بخواهید وکیلی خبره مانند یکی از وکلای گروه وکلای فراز این کار را برای شما انجام دهد، وکیل به جای شما دادخواست را از طرف زوج و یا زوجه ثبت می کند و می تواند این فرآیند را به صورت کاملا قانونی برای شما بدون نیاز به حضور شما در این جلسات انجام دهند. در نتیجه این فرآیند بسیار آسان تر و سریع تر خواهد بود.

 


طلاق توافقی

همه چیز درباره طلاق توافقی​

چطور به صورت توافقی طلاق بگیریم؟

به طور خلاصه طلاق توافقی یا طلاق بدون تقصیر به طلاقی گفته می شود که تمایل زوجین در آن مطرح است. به این معنا که زوجین درباره تمامی مسائلی مالی یکدیگر به توافق رسیده اند و آن را در یک توافق نامه که به امضای هر دوی آن ها رسیده است؛ ثبت کرده اند. با این توافق دادگاه دیگر ابهامی مطرح نمی کند و در صورت تکمیل بودن مدارک به درخواست زوجین عمل می شود.

به عنوان مثال اگر برای مهریه بین زوجین توافق شده باشد که تمام مهریه بخشیده شود  یا پرداخت گردد؛ بر اساس همین توافق عمل می‌شود. رویه و شرایط گروه وکلای فراز این گونه است که در ابتدا از زوجین سوال پرسیده می شود و در توافقنامه لیست توافقات قرار میگیرد سپس این توافق به امضای دو طرف می‌ رسد. از جمله مواردی که باید زوجین توافق کنند و به امضا برسد عبارت اند از:

  • مهریه زن
  • حضانت فرزند یا فرزندان
  • نفقه و اجرت المثل
  • در صورتی که قصد دارید در خصوص سایر موارد به غیر از مواردی که بیان شد؛ با همسرتان توافقی نمایید؛ ابتدا با گروه وکلا فراز تماس بگیرید و راهنمایی دریافت کنید.

۱. مهریه در طلاق توافقی:

مهریه یکی از مهمترین حق مالی است که به زوجه باید پرداخت گردد. در هنگام طلاق توافقی زوجین می توانند در خصوص مهریه توافق متفاوتی داشته باشند. برای مثال زوجین می توانند توافق کنند که مهریه به صورت کامل پرداخت شود یا حتی بخشیده شود و یا می توان توافق کرد که به صورت قسط ماهیانه تا چند سال مهریه به زن پرداخت شود. حتی امکان توافق در خصوص پرداخت بخشی از مهریه نیز وجود دارد.

۲. حضانت فرزند در طلاق توافقی:

حضانت فرزندان نیز فقط با تصمیم و توافق پدر و مادر  انجام می شود و دادگاه دخالتی ندارد. طبق قانون خانواده حضانت تمامی فرزندان تا ۷ سالگی با مادر و پس از آن تا سن بلوغ با پدر است. بعد از سن بلوغ هر کدام از فرزندان خودشان می‌توانند انتخاب کنند که با کدام یک زندگی کنند. سن بلوغ برای دختران از ۹ سالگی و برای پسران از ۱۵ سالگی است. پس در نتیجه:

زمانی که زوجین ،بدون وکالت نامه برای طلاق، در دادگاه حضور پیدا کنند باید از قبل بر سر حضانت به توافق رسیده باشند که یا حضانت دائم یعنی از تولد فرزند تا سن بلوغ با یکی از زوجین (پدر یا مادر) باشد و یا حضانت طبق قانون بالا بین زوج ها تقسیم شود.

ولی اگر زوجین با وکالت نامه در دادگاه حاضر شوند و برای طلاق اقدام کنند، باید توافق بین آن ها در وکالت نامه ذکر شده باشد، در غیر این صورت حضانت تا ۷ سالگی به مادر داده می شود.

۳. نفقه و اجرت المثل در طلاق توافقی:

در این بخش نیز باید توافق دو طرف (زن و شوهر) در مورد مسائل مالی و کارهایی که زن در خانه انجام داده است در توافق نامه ذکر شود.  اگر زن درخصوص این مسئله ادعایی نداشته باشد، باید اعلام نماید و در توافقنامه ذکر شود. همچنین، اگر بابت حقوق مالی، زن مبلغی باید دریافت کند، این مقدار باید در قرارداد بیاید.

 

چگونگی استرداد جهیزیه در طلاق توافقی

در طلاق توافقی، استرداد جهیزیه معمولاً بر اساس توافق زوجین صورت می‌گیرد. اگر زوجین در مورد نحوه استرداد جهیزیه به توافق برسند، این موضوع در طلاقنامه ذکر می‌شود و پس از ثبت طلاق، زوجه می‌تواند جهیزیه خود را طبق توافق انجام شده مسترد کند.

اما اگر توافقی در این زمینه صورت نگرفته باشد، زوجه می‌تواند با طی مراحل قانونی، برای استرداد جهیزیه اقدام کند. این مراحل عبارتند از:

 

  • ارسال اظهارنامه رسمی استرداد جهیزیه توسط زن به مرد: در این مرحله، زوجه به صورت رسمی از زوج درخواست می‌کند تا جهیزیه را به او بازگرداند.
  • ثبت دادخواست در سامانه ثنا: در این مرحله، زوجه یا وکیل او دادخواست استرداد جهیزیه را در سامانه ثنا ثبت می‌کند.
  • پیوست مدارک اثبات کننده جهیزیه از قبیل سیاهه یا فاکتور خرید به دادخواست: در این مرحله، زوجه باید مدارک اثبات کننده مالکیت خود بر جهیزیه را به دادخواست پیوست کند. این مدارک می‌تواند شامل سیاهه جهیزیه، فاکتور خرید یا شهادت شهود باشد.
  • طرح دادخواست تامین: در این مرحله، زوجه می‌تواند دادخواست تامین را نیز مطرح کند تا از انتقال یا مخفی کردن جهیزیه توسط زوج جلوگیری شود.
  • ابلاغ دادخواست تامین به مرد و اجرای دادخواست تامین: در این مرحله، دادخواست تامین به زوج ابلاغ می‌شود و در صورت پذیرش دادگاه، جهیزیه توقیف می‌شود.
  • روند رسیدگی دادگاه به پرونده: در این مرحله، دادگاه به بررسی مدارک و شواهد ارائه شده توسط طرفین می‌پردازد و در صورت احراز مالکیت زوجه بر جهیزیه، حکم به استرداد آن صادر می‌کند.

 مراحل استرداد جهیزیه پس تقدیم دادخواست به دادگاه 

پس از آن که دادخواست خود را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به ثبت رساندید؛ دادخواست شما با توجه به ارزش آن به دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف ارسال می شود. بنابراین مراحلی که طی می شود؛ به صورت زیر است:

  • تقدیم دادخواست با عنوان استرداد جهاز به دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف اگر بهای جهاز کمتر از ۲۰ میلیون باشد: در این مرحله، زوجه دادخواست استرداد جهیزیه را به دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف (در صورتی که ارزش جهیزیه کمتر از بیست میلیون تومان باشد) تقدیم می‌کند.
  • صدور و ابلاغ دستور تعیین وقت جلسه رسیدگی به دعوای استرداد جهاز: در این مرحله، دادگاه زمان جلسه رسیدگی را تعیین و به طرفین ابلاغ می‌کند.
  • حضور خواهان و خوانده دعوا در جلسه رسیدگی: در این مرحله، طرفین باید در جلسه رسیدگی حاضر شوند و به دفاع از خود بپردازند.
  • ارائه پرونده شهود توسط خواهان در دادگاه برای اثبات ادعای خویش: در این مرحله، زوجه می‌تواند شهودی را برای اثبات مالکیت خود بر جهیزیه به دادگاه معرفی کند.
  • صدور حکم استرداد جهاز: در نهایت، دادگاه پس از بررسی مدارک و شواهد، حکم به استرداد جهیزیه به زوجه صادر می‌کند.

 

چگونگی استرداد جهیزیه در طلاق توافقی

نحوه درخواست برای طلاق توافقی چگونه است؟

برای درخواست طلاق توافقی، زن و شوهر با در دست داشتن شناسنامه و عقدنامه، می‌توانند با مراجعه به دفاتر حقوقی و در نزد یک وکیل  توافق نامه ای برای آن ها تنظیم نمایند که شامل مسائل مالی مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل، و مسائل غیر مالی مانند حضانت فرزندان، نفقه فرزندان و نحوه ملاقات آنها در این توافق نامه قید خواهد شد و به امضای طرفین خواهد رسید. آن دسته از افرادی که وکالت در طلاق را دارند؛ باید هنگام مراجعه به دفتر حقوقی این وکالت نامه را هم به همراه داشته باشند.

در مرحله بعدی تنظیم قرارداد وکالت نامه بین وکیل و موکل است، به این صورت که برای طلاق توافقی یک وکیل از طرف مرد و یک وکیل از طرف زن در جلسات دادگاه باید شرکت کنند.

اعطای وکالت الکترونیکی در طلاق به صورت توافقی

در حال حاظر اعطای وکالت به وکیل بصورت الکترونیکی انجام می‌گیرد، که از طریق سامانه ثنا، وکیل برای موکل خود قراردادی را تنظیم می‌کند و سپس پیامکی برای موکل با این مضمون که قرارداد وکالت نامه توسط وکیل برای شما تنظیم شده، ارسال می‌شود. در صورت تایید کدی به موکل ارسال می‌شود که باید در اختیار وکیل نیز قرار گیرد.

زمانی که کد در اختیار وکیل قرار گرفت، قرارداد وکالت نامه ثبت نهایی می‌شود و قرارداد تنظیم خواهد شد. بعد از آن وکیل اقدام به ثبت دادخواست طلاق خواهد کرد و به محض اینکه پرونده از طرف دادگاه به شعبه مربوطه ارجاع شد؛ وکیل در جلسات دادگاه و جلسه مشاوره ای که توسط دادگاه تعیین شد، شرکت خواهند کرد و در نهایت گواهی امکان عدم سازش یا حکم طلاق توافقی برای موکلین صادر خواهد شد. دادنامه طلاق توافقی مدت سه ماه اعتبار خواهد داشت که در این مدت باید موکلین برای ثبت طلاق به دفتر خانه ثبت طلاق مراجعه نمایند و طلاق را به ثبت برسانند.

در صورتی که طرفین برای طلاق توافقی نیازی به وکیل نداشتند، برای ثبت دادخواست طلاق توافقی می‌توانند به سامانه تصمیم مراجعه و در آن ثبت نام کنند، سپس ۲ تا ۵ جلسه در جلسات مشاوره شرکت خواهند کرد. در نهایت مرکز مشاوره گواهی عدم انصراف از طلاق را به آن ها خواهد داد و با آن گواهی زن و شوهر به دفتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق توافقی را ثبت می‌کنند و جلسات دادگاه را شرکت می‌کنند و سپس دادگاه رای نهایی خود را صادر خواهد کرد.

طلاق ایرانیان خارج از کشور چگونه انجام می شود؟

دادگاه صالح در دعوای طلاق توافقی

بر اساس قانون دادگاه صالح برای رسیدگی به این نوع طلاق دادگاه محلی است که زوج در آن اقامت دارد. در دعاوی طلاق توافقی، به دلیل توافق زوجین بر سر جدایی و شرایط آن، نیازی به رسیدگی قضایی در دادگاه خانواده نیست. بلکه پس از ثبت دادخواست طلاق توافقی در سامانه تصمیم و شرکت در جلسات مشاوره، زوجین به این دادگاه ارجاع داده می‌شوند و صحت مدارک بررسی شده و پس از احراز شرایط قانونی، گواهی عدم امکان سازش صادر می‌گردد. در دعاوی طلاق توافقی، به دلیل توافق زوجین بر سر جدایی و شرایط آن، نیازی به رسیدگی قضایی در دادگاه خانواده نیست.

دادگاه صالح در دعوای طلاق توافقی

مهلت اجرای حکم طلاق به صورت توافقی

بر اساس ماده ۳۴ قانون حمایت از خانواده، پس از این که گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه صادر شد؛ زوجین فرصت دارند ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ رای قطعی، برای ثبت طلاق به دفاتر طلاق مراجعه نمایند. اگر در ظرف این مدت؛ گواهی تسلیم نشود یا این که شخصی که آن را به دفتر خانه فرستاده است؛ در این مدت به دفتر خانه حاضر نشود؛ گواهی عدم امکان سازش دیگر اعتبار نخواهد داشت. در این صورت نیاز است که طرفین دوباره مراحل را از توافقات تا دریافت دوباره گواهی عدم امکان سازش؛ از ابتدا طی کنند.

مهلت اجرای حکم طلاق به صورت توافقی

طلاق ایرانیان خارج از کشور چگونه انجام می شود؟

ایرانیانی که در خارج از ایران زندگی می کنند. باید تابع قوانین جمهوری اسلامی پیش . انجام این مراحل به سادگی با کمک وکلا مجرب و با سامانه های میخک قابل انجام است، که در پایین توضیح داده شده است:

چنانچه فردی که از ایران خارج شده است تابعیت کشور مقصد را نداشته باشد، برای آنکه طلاق به صورت قانونی پیش رود باید از طریق دادگاه های خانواده ایران اقدام نمایند. برای این کار افراد ابتدا باید در سامانه میخک ثبت نام و هر دو نفر وکیل مورد اعتماد خود را انتخاب و در این سامانه وکالت نامه را تنظیم کنند. زوجین می‌توانند به سفارت خانه یا کنسولی ایران در کشور دیگر مراجعه نمایند و اصل وکالت نامه را از آنجا دریافت نمایند. بعد از این مرحله وکلای زوجین که می‌توانند یکی از وکلای فراز باشد؛ دادخواست و توافقنامه را به دادگاه اعلام نمایند و رای دادگاه را دریافت کنند. بعد از صدور حکم دادگاه، زوجین تا ۳ ماه فرصت دارند تا حکم را اجرا و در شناسنامه خود وارد نمایند. سپس تمامی مدارک خود را به کنسولگری ایران در کشور محل اقامت تحویل داده تا ترجمه شود و به کشور مقصد اطلاع داده شود.

ثبت طلاق توافقی در ایران

چنانچه فردی در دادگاه‌های خارج از ایران حکم طلاق را دریافت کرده باشند و جدا شده‌اند؛ برای این که این طلاق  در ایران معتبر باشد؛ نیاز است که در ایران به ثبت برسد که بازهم زوجین می‌توانند از طریق یک وکیل این امر مهم را انجام دهند. توجه داشته باشید که عدم ثبت واقعه طلاق در ایران باعث می‌شود زوجین با مشکلاتی مواجه شوند و به همین دلیل برای آنکه هنگام ورود به ایران دچار مشکل نشود باید از وکیل بخواهند تا با استفاده از دادخواست تنفیذ طلاق با توافق، طلاق را در ایران اعلام کند تا ثبت شود. توصیه می‌شود برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مطلب مربوط به طلاق توافقی ایرانیان خارج از ایران چگونه انجام می‌شود؛ را هم مطالعه بفرمایید.

طلاق توافقی در دوران عقد به چه شکل است؟

طلاق با توافق طرفین در دوران عقد به چه شکل است؟

دوران عقد، دورانی است که صیغه عقد بین مرد و زن خوانده شده ولی در کنار هم در یک خانه زندگی نمی کنند. اگر زوجین قصد دارند در دوران عقد از یکدیگر از جدا شوند؛ باز هم تنظیم توافقنامه بین زوجین مطرح است و وکلا بر اساس توافقی که زوجین امضا می کنند، اقدام می نمایند. این نوع طلاق تنها یک  تفاوت با طلاق به صورت توافقی بعد از شروع زندگی مشترک دارد و آن هم بحث مهریه زن است که در طلاق  در دوران عقد تنها نصف مبلغ مهریه، به زن تعلق دارد.

 

طلاق توافقی در دوران عقد به چه شکل است؟

طلاق با داشتن حق طلاق یعنی چه؟

همانطور که می‌دانید، طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی و احکام شرعی، اختیار طلاق در اصل به دست مرد است. با این حال، این به معنای نادیده گرفتن حقوق و اختیارات زن در زندگی مشترک نیست.

هنگام ازدواج اگر مرد وکالت در طلاق را امضا کند، به همسر خود این اجازه را می دهد که بدون حضور او زن برای طلاق درخواست دهد. در این صورت زن باید از جانب همسرش به وکیل وکالت دهد تا مراحل قانونی را انجام دهد و دادخواست تنظیم شده را به دادگاه اعلام نماید.

حق طلاق در صورتی کافی است که دارای ۳ شرط زیر باشد:

  • بلاعزل باشد (یعنی وکالت در طلاق دارای تاریخ مشخصی نباشد و زن بتواند هر زمان که بخواهد از سند استفاده کند و برای طلاق اقدام کند.)
  • حق توکیل به غیر را داشته باشد تا زن بتواند از جانب مرد به وکیل وکالت دهد.
  • مرد حق تجدید نظر و پشیمانی نداشته باشد تا زن بتواند بلافاصله بعد از دریافت رای طلاق به دفترخانه رجوع کند.

طلاق با داشتن حق طلاق یعنی چه؟

مراحل طلاق با توافق بدون وکیل چیست؟

برای طلاق توافقی بدون وکیل، می‌ توانید مانند مراحل زیر عمل نمایید:

  • ثبت نام در سامانه مسیر: برای شروع فرآیند طلاق با توافق طرفین بدون وکیل، باید در سایت ثبت نام کرده و اطلاعات مورد نیاز را وارد نمایید.
  • مشاوره: پس از ثبت نام، شما و همسرتان باید چند جلسه مشاوره تخصصی را در مدت حدود ۴۵ روز گذرانده و به موارد مختلف مرتبط با طلاق پرداخته شود.
  • گواهی عدم انصراف: در صورتی که زن و شوهر اصرار دارند تا به طلاق برسند، گواهی عدم انصراف را از مرکز مشاوره و غربالگری دریافت می‌ کنند. این گواهی نشان دهنده تصمیم جدی طلاق زوجین است.
  • ثبت در دفتر خدمات الکترونیک قضایی: با استناد به گواهی عدم انصراف، دادخواست طلاق با توافق در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت می‌ شود.

توجه داشته باشید که در این روش، حتی اگر وکیل داشته باشید، شما و همسرتان ملزم به شرکت در جلسات مشاوره هستید. البته در موارد خاص مثل حضور یکی از زوجین یا هر دوی آنها در خارج از کشور، مرکز غربالگری ممکن است گواهی عدم انصراف را بدون نیاز به مشاوره صادر کند. این روش در حال حاضر در سراسر ایران اجرا می‌ شود، اما با توجه به اطلاعات، در آینده نزدیک ممکن است تغییر کند و مدت و تعداد جلسات مشاوره کاهش یابد.

در جدول زیر برخی تفاوت های طلاق بدون وکیل و با وکیل را مقایسه کرده ایم:

معیار طلاق با وکیل طلاق بدون وکیل
سرعت طلاق سریع‌تر (معمولاً ۴۵ روز) کندتر (معمولاً ۳ تا ۶ ماه یا بیشتر)
احتمال موفقیت بیشتر (وکیل با قوانین و رویه‌های دادگاه آشنا است و می‌تواند به نفع شما عمل کند) کمتر (ممکن است به دلیل عدم آشنایی با قوانین، در رسیدن به نتیجه مطلوب خود با مشکل مواجه شوید)
حفظ حقوق بیشتر (وکیل از حقوق شما در طول فرآیند طلاق محافظت می‌کند) کمتر (ممکن است به دلیل عدم آشنایی با قوانین، حقوق خود را از دست بدهید)
توافقنامه طلاق عادلانه‌تر (وکیل به شما کمک می‌کند تا به توافقی عادلانه با همسرتان برسید) ممکن است عادلانه نباشد (ممکن است در مذاکرات با همسرتان به توافق مطلوب خود نرسید)

در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد؟

همانطور که در ابتدای این مطلب ذکر شد، طلاق توافقی فرآیندی مسالمت‌آمیز برای جدایی زوجین است که در آن با توافق کامل بر سر تمام مسائل مربوط به طلاق، از یکدیگر جدا می‌شوند. مسائل مالی، یکی از چالش‌های مهم در طلاق توافقی است که می‌تواند منجر به اختلافات بین زوجین شود. این موضوعات شامل مهریه، نفقه، جهیزیه، اجرت المثل و تنصیف اموال می‌شود.

در نظام حقوقی ایران و بر پایه احکام شرعی، زن در زندگی مشترک از حقوق مالی متعددی برخوردار است که این حقوق پس از جاری شدن خطبه عقد نیز برای او محفوظ است.

علاوه بر این حقوق، در برخی موارد زوجین ممکن است در زمان عقد، شرطی با نام “تنصیف دارایی” را در قرارداد عقد خود در نظر گرفته باشند. در این صورت در زمان طلاق، اموال مشترک زوجین به طور مساوی بین آنها تقسیم می‌شود. بیشتر زوجین برای این که به یک توافق عادلانه و بدون بحث و جدل برسند؛ با کمک وکیل طلاق توافقی سعی می‌کنند امور مربوط به توافقات را پیش ببرند که برای شما هم این روش توصیه می‌شود.

چگونگی طلاق توافقی خانم باردار

مشاوره‌ اجباری طلاق با توافق چیست و به چه نحوی صورت می گیرد؟

به طور خلاصه، در قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱، مشاوره قبل از طلاق الزامی شده است و از آذر ماه ۹۷ توافقی بین قوه قضاییه و سازمان بهزیستی برای انجام مشاوره قبل از طلاق و نظارت بر مراکز مشاوره برقرار شده است. به همین منظور، سامانه تصمیم (مداخله در طلاق) طراحی و تاسیس شده است.

در این شرایط از طلاق با توافق، متقاضیان باید در سایت مربوطه ثبت نام کنند و پس از وارد کردن مشخصات خود و انتخاب تاریخ مراجعه و مرکز غربالگری، اقدام اولیه برای طلاق توافقی و مشاوره را انجام دهند. پس از مراجعه به مرکز غربالگری و ثبت اطلاعات زوجین و علت طلاق، آنها به یکی از مراکز مشاوره تحت نظر بهزیستی جهت دریافت مشاوره معرفی می‌شوند. البته چند مدتی است که زوجین به جای ثبت نام در سامانه تصمیم باید از سامانه مسیر اقدام به دریافت نوبت از مراکز مشاوره نمایند. در مقاله جداگانه ای سعی کرده ایم در خصوص تفاوت سامانه تصمیم و سامانه مسیر بحث کنیم که می توانید به این مقاله مراجعه و اطلاعات مورد نیاز را دریافت نمایید.

فواید و مزایای مشاوره قبل از طلاق توافقی

مزیت مشاوره این است که در ابتدا جلوی تصمیم زودگذر برای طلاق گرفته می‌ شود که این امر به‌ عنوان مزیت اصلی محسوب می‌ شود. علاوه بر این، در بیشتر موارد، تصمیماتی که در عصبانیت گرفته می شوند، درست نیستند و نگاه و راهنمایی یک شخص متخصص و شخص سوم به زندگی و مشکلات زوجین بسیار مفید است.

ممکن است در نظر بگیریم که در کشورهای غربی یا پیشرفته، طلاق رسمی آسان‌ تر است، اما این تصور اشتباه است. به عنوان مثال، در کانادا، زوجین متقاضی طلاق با توافق باید تاریخ جدایی را به شهرداری اعلام کنند و پس از یک سال، رای طلاق صادر می‌ شود. در طلاق‌ های یکطرفه نیز پروسه قانونی بسیار طولانی است، دلایل مجزا برای تاخیر وجود دارد.

در نهایت، اگر متقاضیان اصرار بر طلاق داشته باشند، گواهی عدم انصراف از طلاق به آنها اعطا خواهد شد و با این گواهی، ثبت دادخواست طلاق در دفتر خدمات الکترونیک قضایی امکان‌ پذیر خواهد بود. بنابراین، نیازی به داشتن دلایل مجاز برای طلاق توافقی نیست. در دادگاه نیز همین موضوع صدق می‌کند.

در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد؟

قوانین جدید طلاق توافقی در سال ۱۴۰۳

همانطور که به دفعات به اطلاع خوانندگان محترم رسیده است، رویه جدایی توافقی در چند سال اخیر رایج شده است و در سال ۱۴۰۳ هیچ تغییر مهمی رخ نداده است. برای دادخواست طلاق توافقی، طرفین باید به مشاوره بهزیستی مراجعه کرده و گواهی عدم انصراف از طلاق را دریافت کنند.

در بسیاری از مواردی در طلاق‌هایی که از جانب یکی از زوجین به خصوص از جانب زن باشد؛ نیازی به مراجعه به مرکز مشاوره نیست اما با این حال، در بسیاری از شهرستان‌ ها حتی برای طلاق یکطرفه نیز بایستی از طریق سامانه تصمیم باشد.

شنیده شده است که با گسترش زیرساخت‌ ها در تهران، در آینده ممکن است طلاق یکطرفه نیز نیازمند مشاوره باشد، اگرچه در حال حاضر این اجرا نشده است. بسیاری از دادگاه‌ ها یا واحدهای مجتمع قضایی خانواده دادخواست طلاق را به منظور تلاش برای صلح و سازش بین زوجین به شورای حل اختلاف ارجاع می‌ دهند و در صورت عدم موفقیت در سازش، پرونده طلاق دوباره به دادگاه ارجاع می‌ شود.

قوانین جدید طلاق توافقی در سال ۱۴۰3

نحوه پرداخت مهریه در طلاق با توافق چگونه است؟

همانطور که پیش‌تر گفته شد، طلاق توافقی بر پایه توافق کامل زن و شوهر در مورد تمامی مسائل مربوط به طلاق، از جمله مهریه، حضانت فرزندان، نفقه و تقسیم اموال، انجام می ‌شود. در این نوع طلاق، دادگاه با توجه به توافق زوجین، طلاق خلع (بائن) را صادر می‌کند. در طلاق خلع، زن بذل مهریه یا مال دیگری را در قبال طلاق به شوهر ارائه می‌دهد و شوهر قبول بذل می‌کند.

برای مثال : زوجه کل مهریه مندرج در سند ازدواج را بذل و زوج قبول می‌کند. از کل مهریه ۵۵۰ سکه‌ای، زوجه ۴۰۰ سکه را در قبال طلاق خلع بذل می‌کند و زوج قبول بذل می‌کند و ۱۰۰ سکه بر ذمه شوهر باقی می‌ماند، که مثلاً در محضر طلاق به زوجه داده شود یا به صورت اقساط توافق شده پرداخت گردد و یا مدتی برای پرداخت آن قرار داده شود و تبدیل به وجه نقد یا چک بشود. بهتر است که در خصوص طلاق خلع به مطلب جداگانه ای که در مقاله ای دیگری درباره آن صحبت کرده ایم؛ مراجعه کنید.

بنابراین پرداخت مهریه تا حد زیادی به توافق زوجین بستگی دارد و کل مهریه مندرج در عقدنامه با توافق زوجین می‌تواند به زوجه پرداخت شود و یا بر ذمه زوج باقی بماند و یا در اقساط توافقی پرداخت می‌شود و زوجه در راستای طلاق مبلغ ده هزار تومان بذل می‌کند و زوج قبول بذل می‌کند.

نحوه پرداخت مهریه در طلاق با توافق چگونه است؟

چگونگی طلاق توافقی خانم باردار

شاید برایتان این سوال پیش بیاید که چرا زن باید آزمایش عدم بارداری را برای طلاق دهد و آیا این مورد هم جز مدارک است؟ یعنی اگر زن باردار باشد نمی تواند طلاق بگیرد؟ باید بدانید، درصورتی که زن باردار باشد، می تواند طلاق بگیرد اما تا زمانی که بچه به دنیا بیاید، خانم در زمان عده است و نمی تواند دوباره ازدواج کند و تا آخر بارداری نفقه به خانم تعلق می گیرد.

اما یک استثنا نیز وجود دارد، آن هم این است که خانمی که در سن یائسگی است و عادت ماهانه نمی شود و امکان بارداری ندارد، نیاز به آزمایش بارداری برای زن نیست و مانعی برای طلاق محسوب نمی شود. زن بدون برگه آزمایش می تواند دادخواست طلاق دهد که معمولا برای خانم هایی در سن ۴۵ تا ۵۵ سالگی صدق می کند.

سریع ترین روش طلاق چیست؟

علت نیاز گواهی بکارت و آزمایش بارداری در طلاق توافقی

دادگاه موظف است در هر رای طلاق، وضعیت بارداری زن را تشخیص دهد. اگر زنی بالای ۵۰ سال باشد، بر اساس قوانین، به عنوان یائسه در نظر گرفته می‌ شود و نیازی به آزمایش ندارد. اما اگر زنی باکره باشد، دادگاه می‌ تواند او را به پزشکی قانونی ارجاع دهد تا معاینه و گواهی مربوطه را دریافت کند.

در صورتی که وضعیت زن نه یائسگی است و نه باکرگی، که بسیار شایع است، دادگاه می‌ تواند ارائه جواب آزمایش بارداری را الزامی بداند.

رویه دادگاه‌ های خانواده به دو شکل است؛ بعضی از دادگاه‌ ها می‌ توانند زوجه را به ارائه آزمایش بارداری در زمان رسیدگی و قبل از صدور حکم ملزم کنند، در حالی که بعضی دیگر، ارائه جواب آزمایش را به دفتر ثبت طلاق منتقل می‌ کنند و سردفتران در آنجا صحت آن را بررسی کرده و در طلاقنامه اعلام می‌ کنند.

علت نیاز گواهی بکارت و آزمایش بارداری در طلاق توافقی

قرارداد الکترونیک وکالت و سامانه ثنا

هر شخصی که می‌ خواهد پرونده‌ ای را در دادگاه داشته باشد، از جمله در طلاق توافقی، باید در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشد، حتی اگر عضویت او مربوط به سال‌ های قبل باشد. در مورد طلاق نیز، این اجبار وجود دارد و زوجین، حتی با داشتن وکیل، باید شماره ملی خود را در این سامانه ثبت کنند.

ثبت نام در این سامانه بسیار آسان است، کافیست به نزدیکترین دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید. لیست این دفاتر را می‌ توانید در سایت عدل ایران یا با جستجو در گوگل پیدا کنید. همچنین، می‌ توانید به صورت غیر حضوری از طریق سایت عدل ایران نیز با احراز هویت آنلاین و تعریف مشخصات سجلی، شماره موبایل، آدرس و امضا الکترونیک، ثبت نام کنید.

مراحل ثبت نام در ثنا:

  • به سایت سامانه ثبت نام الکترونیکی قضایی به آدرس adliran.ir مراجعه کنید.
  • بر روی گزینه “ثبت نام جدید” کلیک کنید.
  • اطلاعات شخصی خود را وارد کنید.
  • مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید.
  • بر روی گزینه “ثبت نام” کلیک کنید.

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در سامانه ثنا:

برای اشخاص حقیقی: کپی کارت ملی، کپی شناسنامه

برای اشخاص حقوقی: کپی روزنامه رسمی، کپی اساسنامه، کپی کارت ملی مدیر عامل، کپی شناسنامه مدیر عامل

قرارداد الکترونیک وکالت و سامانه ثنا

نمونه متن تفاهم نامه طلاق توافقی

بنام خدا

قرارداد حاضر فی مابین آقای…….. فرزند……. به شماره شناسنامه……… و شماره ملی……. به نشانی……………… و

شماره تماس….. و سرکار خانم…… فرزند……. به شماره شناسنامه…….. و شماره ملی……… به نشانی…………………

به شرح مواد آتی منعقد گردید.

۱- سرکار خانم…… تعداد….. سکه از مهریه خود را در قبال اجرای صیغه طلاق به آقای….. بذل می نماید و حق رجوع به مابذل را از خود سلب و ساقط می نماید.

توافق گردید آقای….. جمعاً مبلغ….. به سرکار خانم….. به عنوان مهریه/ نفقه/ اجرت المثل «عنوان دقیق حقوق مالی که مقرر است به زوجه پرداخت شود» پرداخت نماید؛ که مبلغ…… به عنوان پیش پرداخت در دفتر ازدواج وطلاق و ماهیانه مبلغ….. به شماره حساب/ شماره کارت….. واریز نماید.

نکته- بذل مهریه می تواند نسبت به تمام آن باشد و یا بخشی از آن و زوجه الزامی به بذل کل مهریه خود در قبال اجرای صیغه طلاق ندارد.

۲- سرکار خانم…….. جهیزیه خود را مسترد نموده/ مسترد می نماید/ ادعایی در خصوص جهیزیه ندارد/ مبلغ….. بابت جهیزیه و در قبال اجرای صیغه طلاق می گیرد.

۳- سرکار خانم….. در خصوص نفقه گذشته، حال و آینده و همچنین در خصوص اجرت المثل،و در قبال اجرای صیغه طلاق ادعایی ندارد/ نفقه خود را به مبلغ…. طبق پرنده کلاسه…. دریافت می نماید نفقه و اجرت المثل خود را دریافت نموده و پس از اجرای صیغه طلاق ادعایی در این خصوص ندارد.

حضانت فرزندان در متن تفاهم نامه طلاق توافقی

۴- در خصوص فرزندان مشترک به نام های….. و…..، فرزندان تحت حضانت پدر/ مادر می باشند و می توانند در هر هفته در روزهای ۵ شنبه و جمعه یا… از ساعت….. الی ….. با پدر/ مادر خود در …… ملاقات داشته باشند.

۵- نفقه فرزندان طبق توافق برای هرکدام مبلغ…… و جمعاً…… تعیین گردید که با توجه به شرایط موجود در هر سال ۱۰ درصد به مبلغ اضافه می گردد

و آقای….. مکلف است در هر ماه این مبلغ را از طریق کارت به کارت به شماره کارت …………. و یا از طریق بانک به شماره حساب…….. واریز نماید،

ادعای پرداخت از سوی آقا بدون وجود فیش پذیرفته شده نیست.

نکته در خصوص افزایش نفقه نیز می توان یک شخص مشخص را به عنوان داور مشخص نمود.

۶- طرفین در قبال اجرای صیغه طلاق کلیه پرونده های حقوقی و کیفری مطروحه نسبت به یکدیگر رادر قبال اجرای صیغه طلاق مختومه می نمایند. «نام برده شود به اضافه شماره پرونده و شعبه»

امضاء و اثر انگشت زوج       امضاء و اثر انگشت زوجه

امضاء شاهد                     امضاء شاهد

روند طلاق توافقی با بهترین وکلای گروه فراز

بسیاری از اشخاص همواره به دنبال سریع ترین راه طلاق توافقی هستند و همواره از برخی از وکلا این سوال را می‌پرسند که سریع‌ترین راه طلاق توافقی چیست؟ برای انجام مراحل طلاق داشتن یک وکیل مناسب و حرفه ای مهمترین نکته ای است که باید در نظر داشته باشید. به همین دلیل بسیاری از قضات توصیه می کنند که بهتر است که زوجین حتما برای انجام مراحل طلاق وکیل متخصص داشته باشند. قطعا حضور یک وکیل متخصص باعث می شود که مراحل طلاق با سرعت بیشتری طی شود به این خاطر که وکیل با تمامی مراحل آشنایی دارد این در حالی است که زوجین از قوانین و قواعد طلاق با توافق مطلع نیستند و ممکن است که مراحل را به صورت اشتباه انجام دهند که همین امر موجب صرف وقت و هزینه زیاد می شود.

بهترین وکیل طلاق به صورت توافقی، باید بتواند زوجین را در رسیدن به توافق در مورد مسائل مالی و غیرمالی مرتبط با طلاق کمک کند و از حقوق آنها در دادگاه دفاع کند.

در انتخاب وکیل طلاق توافقی، باید به نکات زیر توجه کرد:

  • تجربه: وکیل باید تجربه کافی در زمینه طلاق توافقی داشته باشد و بتواند به خوبی مسائل حقوقی مرتبط با این نوع طلاق را درک کند.
  • دانش: وکیل باید دانش کافی در مورد قوانین و مقررات مربوط به طلاق توافقی داشته باشد تا بتواند از حقوق زوجین در دادگاه دفاع کند.
  • مهارت: وکیل باید مهارت کافی در مذاکره و حل و فصل اختلافات داشته باشد تا بتواند زوجین را در رسیدن به توافق کمک کند.

انتخاب وکیل طلاق توافقی یک تصمیم مهم است که باید با دقت انجام شود. با توجه به نکات ذکر شده در این مطلب می توانید وکیل مناسبی را برای خود انتخاب کنید.

 

بهترین وکیل طلاق توافقی چه کسی است؟

پاک کردن مهر طلاق از شناسنامه چگونه است؟

زمانی که زن و شوهر جدا می‌شوند، معمولاً خواستارند که هیچ اثری از زندگی گذشته در زندگی‌شان باقی نماند که باعث یادآوری خاطرات ناخوشایند گذشته شود. یکی از مهم ‌ترین آثار زندگی گذشته قطعاً نام همسری است که پیشتر با آن ازدواج کرده بودند و در شناسنامه، که مهم‌ترین سند هویتی فرد است، ثبت شده است.

زوجین، به ویژه زن، می‌تواند بعد از طلاق، خواستار حذف نام همسر از شناسنامه خود باشد. اما برای اینکه این امر به راحتی انجام شود، باید اثبات شود که زن و مرد با یکدیگر نزدیکی جنسی نداشته‌اند و زن باکره است. برای این کار، اصولاً دادگاه به اقرار طرفین اعتماد می‌کند و ضمن صدور حکم، اعلام می‌دارد که زن باکره است. البته ممکن است برای اثبات این موضوع به اقرار طرفین اکتفا نشود و زن جهت معاینه و اخذ گواهی سلامت پرده بکارت در زمان طلاق به پزشکی قانونی ارجاع داده شود.

بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش یا همان رای طلاق توافقی توسط دادگاه و سپس جاری شدن صیغه طلاق در دفترخانه رسمی طلاق و صدور طلاقنامه، زن می‌تواند به اداره ثبت احوال مراجعه کرده و درخواست صدور شناسنامه جدید بدون نام همسر قبلی را ارائه دهد.

باکره نبودن زن و درخواست پاک کردن نام همسر قبلی در طلاق توافقی

اگر زن باکره نباشد، باز هم امکان حذف نام همسر از شناسنامه وجود دارد.  در هر حال زوجین بعد از ازدواج دوم و ثبت آن در شناسنامه، می‌توانند با ارائه مدارک شناسایی،  به اداره ثبت احوال محل مراجعه نموده و اقدام به اخذ شناسنامه جدید بدون نام همسر قبلی نماید.  توجه داشته باشید که  این امر به ثبت ازدواج جدید منوط است.

اصولاً، امکان حذف نام همسر از شناسنامه بعد از فوت وجود ندارد، مگر بعد از ازدواج مجدد و درخواست از اداره ثبت احوال برای پاک کردن نام همسر سابق از شناسنامه. اما این امر به همین سادگی انجام نمی‌شود و بهتر است برای این کار با وکیل متخصص تماس بگیرید.

مدارک مورد نیاز برای حذف نام همسر از شناسنامه بعد از طلاق

برای حذف نام همسر از شناسنامه، باید مدارک زیر را به اداره ثبت احوال ارائه داد:

  • شناسنامه و کارت ملی
  • دادنامه طلاق
  • سند طلاق یا طلاقنامه
  • گواهی سلامت پرده بکارت

 

پاک کردن مهر طلاق از شناسنامه چگونه است؟

سخن پایانی

با توجه به تفسیر و تحلیل های این صفحه، طلاق توافقی یا طلاق با رضایت طرفین نوعی از طلاق است که در آن زوجین به این نتیجه میرسند که منطقی از هم جدا شوند و درمورد تمام مواردی که وجود دارد توافق می کنند. این نوع طلاق بدون داشتن وکیل ممکن است ماه ها زمان ببرد و طولانی شود ولی با داشتن وکیل خوب و آگاه حتی در چند روز طلاق انجام شود.

4.8/5 - (6 امتیاز)

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. Avatar photoمحمد

    سلام, شما در سایر شهر هم وکیل دارید یا فقط تهران فعالیت
    میکنید

    1. Avatar photoگروه وکلای فراز

      با سلام.
      ما فقط در تهران فعالیت داریم ولی باتوجه به الکترونیکی شدن وکالتنامه میتونیم در بسیاری از موارد به موکلینمون خدمات بدیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

  2. Avatar photoziba

    برای طلاق توافقی از خارج کشور چطور باید اقدام کرد؟

    1. Avatar photoگروه وکلای فراز

      با سلام ،
      از طریق سامانه میخک به وکلای انتخابی خود اعطای وکالت نموده و وکیل متخصص در امور طلاق در اسرع وقت اقدام خواهد نمود.

  3. Avatar photoمهدی جدیدی

    , سلام خسته نباشید تقریباه۱۰روز پیش تو دادگاه توافقنامه طلاقش رو امضاء کردم و خانمم نفغه و مهریه وحضانت بچه بهمن داد.الان پشیمون شدم از طلاق باید چکار کنم بهترین راهی که نتونه بدونه حضور من طلاق میگیره چی هست.اخه من تهران دادگاه گلپایگان هست و هر چی خانم راجب من گفت دروغ بود منم چون توافقی بود حرفی نزدم مثلاً خرجی کم گذاشتم یا دزدی کردم درصورتیکه پام تو پاسگاهم نرفته سابقه ندارم گفت قرص خورده منو بفروشه که همسایه ها شاهدان من اینکارو انجام هیچ وقت نخواهم داد و خیلی دوسش دارم.بخاطر دوست داشتن زیادی جواب ندادم فقط گفتم باشه الان نمی‌خوام جدا بشیم تو رو خدا بهم بگید بدونه رفتن دادگاه چکار کنم طلاق نگیره؟

    1. Avatar photoگروه وکلای فراز

      سلام وقتتون بخیر ،
      درصورت صدور حکم طلاق توافقی حضور زوجین در محضر و ثبت و اجرای صیغه طلاق الزامی هستش و یکطرفه انجام نمیشه.

  4. Avatar photoحسام برفر

    خداوند انشاله به شما خیر و برکت دهد اطلاعات شما بسیار سودمند است انشاله توفیق داشته باشید در جهت گسترش سایت و در مطالب کاربردی جدید اقدام کنید با احترام وتشکر فراوان

مشاوره رایگان فراز