زمینههای فعالیت وکیل خانواده کدامند؟
یکی از سوالات مهمی که در رابطه با وکیل پرسیده میشود، زمینههای فعالیت او است. در ادامه به معرفی زمینههایی که یک وکیل خانواده میتواند شما را در حل آنها راهنمایی کند، میپردازیم:
صیغه ۹۹ساله، فرزندخواندگی، طلاق توافقی، مهریه در عقد موقت، نفقه در عقد موقت، واگذاری فرزندخوانده به دختران مجرد، اجازه ازدواج، استرداد جهیزیه، ازدواج موقت و صیغه، فسخ نکاح، نفقه همسر، حضانت فرزند پس از طلاق و وضعیت آن بعد از طلاق، تمکین و نشوز، وصیت، اهدای جنین، قیمومیت، نسب، رشد، حجر و حکم رفع حجر، تغییر جنسیت و چند همسری از جمله زمینههایی هستند که در حوزه فعالیت این وکیل قرار دارند. در ادامه قصد داریم به شرح برخی از وظایف وکیل خانواده بپردازیم.
مهمترین وظایف وکیل خانواده در طلاق
طلاق همواره یکی از رایجترین دعاوی دادگاهی بوده است. گاهی اوقات مسئله طلاق آنقدر پیچیده میشود که شما باید به یک وکیل آگاه به مسائل حقوق خانواده مراجعه کنید. وکیلی که در حوزه خانواده فعالیت دارد؛ بهترین شخصی است که میتواند شما را در رابطه با طلاق راهنمایی کند و شما را از حقوق و قوانین و مقرراتی که در رابطه با طلاق وجود دارد، آگاه کند. طلاق ممکن است درخواستی از طرف مرد یا از طرف زن باشد. وکیل به زوجه پیشنهاد میکند که در زمان عقد، حق طلاق خود را بگیرد تا در صورت لزوم بدون نیاز به وجود زوج از او طلاق بگیرد. البته آقایان بهتر است که قبل از دادن حق طلاق به زوجه از مشکلات دادن حق طلاق به زن آگاه شوند که در این خصوص مطلب جداگانهای وجود دارد و میتوانید درباره آن مطالعه کنید. به هر حال این نکته را توجه داشته باشید که قبل از هر اقدامی ضروری است که با یک وکیل مشورت کنید به این خاطر که مسائل قانونی، مسائل بسیار حساسی است.
همچنین در صورتی که قصد طلاق داشته باشید، وکیل به شما کمک میکند تا با جمعآوری اسناد و مدارک لازم درخواست خود را با آرامش بیشتری در دادگاه مطرح کنید و احتمال رسیدن شما به خواستهتان چند بیشتر میشود.
وظایف وکیل خانواده در رابطه با طلاق
طلاق همواره یکی از رایجترین دعاوی دادگاهی بوده است. گاهی اوقات مسئله طلاق آنقدر پیچیده میشود که شما باید به یک وکیل آگاه به مسائل حقوق خانواده مراجعه کنید. وکیل خانواده بهترین شخصی است که میتواند شما را در رابطه با طلاق راهنمایی کند و شما را از حقوق و قوانین و مقرراتی که در رابطه با طلاق وجود دارد، آگاه کند. طلاق ممکن است درخواستی از طرف مرد یا از طرف زن باشد. وکیل به زوجه پیشنهاد میکند که در زمان عقد، حق طلاق خود را بگیرد تا در صورت لزوم بدون نیاز به وجود زوج از او طلاق بگیرد.
همچنین در صورتی که قصد طلاق داشته باشید، وکیل به شما کمک میکند تا با جمعآوری اسناد و مدارک لازم درخواست خود را با آرامش بیشتری در دادگاه مطرح کنید و احتمال رسیدن شما به خواستهتان چند برابر میشود.
وظایف وکیل خانواده در رابطه با حضانت فرزند
بر اساس قوانین مدنی کشور و به طور دقیق مطابق با ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی، حضانت فرزندان، به عنوان حق و تکلیف والدین تعریف میشود. بر اساس ماده ۱۱۷۱ قوانین مدنی در صورتی که پدر یا مادر فرزند فوت کند، حضانت فرزند با طرف دیگر خواهد بود. در خصوص حضانت فرزند در موقعیتهای مختلف، قوانین متفاوتی وجود دارد. به عنوان مثال، در صورت فوت پدر، حضانت فرزند با مادر است، اما گاهی اوقات دادگاه تشخیص میدهد که نگهداری فرزند توسط مادر خلاف مصلحت او است. در چنین صورتی ممکن است دادگاه تصمیمات دیگری را در این رابطه بگیرد.
وکیل خانواده، شما را از حقوقتان در رابطه با حضانت فرزند آشنا میکند. به عنوان مثال در صورت طلاق و جدایی معمولاً حضانت فرزند تا هفت سالگی بر عهده مادر است؛ پس از آن، اگر فرزند پسر باشد تا ۱۵ سالگی و اگر دختر باشد تا ۹ سالگی حضانتش با پدر است. فرزندان پس از ۱۵ و ۹ سالگی میتوانند خودشان انتخاب کنند که در نزد چه کسی زندگی کنند. گاهی اوقات پدران و مادران با این قوانین آشنایی کافی ندارند و به همین دلیل حقشان را در رابطه با نگهداری فرزندشان از دست میدهند! در چنین شرایطی مشورت با یک وکیل میتواند بسیار کارساز باشد. گاهی اوقات ارائه یک مدرک ساده میتواند مشکل شما را به راحتترین شکل ممکن حل کند.
وظایف وکیل خانواده در رابطه با نامزدی
همه ما میدانیم نامزدی چه دورانی است. دوران نامزدی نوعی قرارداد است که بین زوجین منعقد میشود و هدف از این قرارداد، زندگی مشترک آینده ۲ فرد است. نامزدی نیز قوانین و مقررات خاص خود را دارد و در چهارچوب مشخص خودش انجام میشود. وکیل خانوادگی شما را از این قوانین آگاه میکند و این را به شما گوشزد میکند که قبل از صورت گرفتن عقد نکاح میتوانید نامزدی خود را بر هم زنید.
جالب است بدانید قوانینی در رابطه با نامزدی وجود دارد که ممکن است با آن آشنا نباشید. وکیل خانواده در صورت جدایی شما را از این قوانین آگاه میکند. به عنوان مثال در صورت به هم زدن نامزدی، آن هم قبل از ازدواج شما میتوانید هدایایی که دادهاید را پس بگیرید. البته این مسئله نیز در چهارچوب قوانین و مقررات مشخصی امکانپذیر است.
پیشبرد مسائل نفقه توسط وکیل خانواده
یکی از موضوعات چالش برانگیز در امور خانواده؛ مسئله نفقه است. اگر درگیر مسائل و مشکلاتی در رابطه با نفقه هستید، با مشورت وکیل حوزه خانواده میتوانید از حقوق خود و قوانینی که در رابطه با آن وجود دارد آگاه شوید. به عنوان مثال وکیل به شما میگوید که اگر در عقد دائم به سر میبرید، پرداخت نفقه وظیفه زوج است اما در عقد موقت داستان فرق میکند و زوج وظیفهای در مورد پرداخت نفقه به همسر خود ندارد مگر این که توافقی در این باره صورت گرفته باشد. همچنین عدم پرداخت نفقه مسئولیت حقوقی و کیفری برای زوج ایجاد میکند که اگر زوجه از این قوانین آگاه باشد؛ میتواند نفقه خود را دریافت کند. برای آشنایی کامل با میزان پرداخت نفقه توسط شوهر به مطلب مربوطه مراجعه نمایید.
وظایف وکیل خانواده در رابطه با تمکین
تمکین، به عنوان یکی از وظایف زوج و زوجه مطرح میشود. در صورتی که زوجه بدون هیچ دلیل منطقی از انجام وظایف زناشویی خود امتناع کند و از تمکین جلوگیری کند، زوج میتواند از او شکایت کرده و حکم عدم تمکین را از دادگاه دریافت کند. در چنین شرایطی معمولاً زوجه از حق نفقه منع میشود. گروه وکلای فراز با دهها سال سابقت در زمینه انواع دعاوی خانوادگی آمده است تا شما عزیزان را در رابطه با مشکلات حقوقی راهنمایی کند.
وکیل خانواده در قبال موکل خود چه وظایفی را برعهده دارد؟
به طور کلی هنگامی که به یک وکیل مراجعه میکنید؛ میتوانید پرونده خود را به او بسپارید و دیگر نگرانی در این خصوص نداشته باشید. وکیل در قبال موکل خود وظایفی دارد که اگر این وظایف را به درستی انجام ندهد؛ شما میتوانید او را توبیخ نمایید. این وظایف در ادامه بیان شده است:
- وکیل شما باید قادر باشد از حقوق موکل خود به خوبی دفاع کند.
- باید بتواند تمامی امور مربوط به رسیدگی و پیگیری پرونده را بر عهده بگیرد.
- گزارش روند مراحل مختلف پرونده یکی دیگر از وظایف وکیل است.
- در طول دادگاه و روند پروژه وکیل شما باید رازدار باشد و تمامی اسرار موکل خود را حفظ کند.
- او باید در دادگاه حضور پیدا کرده و از حقوق موکل خود دفاع کند.
- تهیه لایحهها، اسناد، مدارک، نامههای لازم و قراردادهای مورد نیاز از دیگر وظایف وکیل خانواده در قبال موکل است.
- وکیل متخصص خانواده باید امور حقوقی و قضایی موکل خود را به انجام برساند.
- جمعآوری مستندات و نگهداری گزارش، اسناد، مدارک و نامههای لازم برای دفاع از موکل و پیشبرد پرونده بر عهده وکیل است.
- تلاش برای بقای کانون خانواده و حفظ صمیمیت آن یکی دیگر از وظایف انسانی وکیل است. وکیل باید تلاش کند تا در برخی از دعاوی خانوادگی نظیر طلاق صلح برقرار شود و زوجین به زندگی مشترک خود بازگردند. در صورت عدم امکان ادامه زندگی مشترک، او میتواند برای گرفتن طلاق به موکل خود کمک کند.
نکات مهم برای پیدا کردن یک وکیل خانواده حرفهای
هنگامی که صحبت از وکیل میشود؛ همه افراد به دنبال متخصصترین وکلا میگردند تا بتوانند مشکلات و مسائل حقوقی خانواده را بدون حاشیه و صرف وقت زیاد؛ انجام دهد. به همین دلیل در این قسمت نکاتی را بیان میکنیم که بتوانید یک وکیل متخصص و حرفهای را از افرادی که تجربه کمی دارند؛ یا تخصص کافی ندارند؛ شناسایی نمایید.
اولین موردی که بهترین مورد هم هست، پرس و جو از آشنایان است. احتمالا همه ما آشنایانی داریم که با یک وکیل در حوزه خانواده مشورت حقوقی داشته اند یا این که مسائل حقوقی خود را به او سپرده اند. اگر آنها از وکیل خود راضی بودند و او را فردی حرفهای میدیدند؛ بهتر است که شما با او مشاوره حقوقی خانواده داشته باشید. اما اگر هیچکدام از آشنایان شما چنین وکیلی را نمیشناسند؛ توصیه میشود که با وکلای فراز تماس بگیرید تا این گروه به شما یک وکیل متخصص و حرفهای معرفی نماید.
با مراجعه به سامانه جستوجوی وکیل یا مراجعه به سایت وکلای فراز؛ گروهی از وکلای متخصص را پیدا میکنید که میتوانند در پیشبرد مسائل حقوقی و قانونی خانواده به شما کمک فراوانی نمایند. البته راه دیگر این است که ابتدا مسائل قانونی حوزه خانواده را از وکیل بپرسید و اگر او به درستی و با تسلط کافی به سوالات پاسخ داد؛ نشان از متخصص بودنش است.
سخن آخر
همانطور که گفته شد، خانواده اولین نهاد اجتماعی است که شما وارد آن میشوید. گاهی اوقات مشکلاتی نظیر طلاق یا دریافت حضانت فرزند در خانواده پیش میآید. در چنین صورتی مشورت با یک وکیل متخصص در این حوزه و خبره میتواند شمارا آسودهتر کند. در این مطلب سعی کردیم شما را با وظایف و ویژگیهای یک وکیل خانواده آشنا کنیم. در صورتی که سوال تخصصیتری دارید میتوانید در قسمت نظرات سوالات خود را مطرح کنید و در سریع زمان پاسخ خود را دریافت میکنید.
سوالات متداول
مهمترین دعاوی خانوادگی کدامند؟
مهمترین دعاوی در حوزه خانواده عبارتند از طلاق، نفقه، تمکین، مهریه و حضانت فرزند
چرا باید وکیل متخصص در حوزه خانواده داشته باشیم؟
وکیل در مورد دعاوی خانوادگی نظیر طلاق، مهریه، حضانت فرزند و .. آگاه است و میتواند شما را در مسیر رسیدن به حقوقتان همراهی کند.
مهمترین ویژگیهای وکیل مسائل خانواده کدامند؟
یک وکیل برای حل مسائل حقوقی باید استدلال کافی داشته باشد و در زمینه دعاوی خانوادگی خبره باشد. تجربه کافی، رعایت اصل امانتداری از ویژگیهای یک وکیل حرفهای هستند.