تماس با دفتر وکالت :
021-77476970
ایمیل:
info@farazlawyers.com
آدرس دفتر :
معمولا مردم اینگونه تصور می کنند که چون حق طلاق طبق قانون مدنی به مرد داده شده است، مرد می تواند بدون هیچ تشریفاتی و بدون داشتن عذر موجه زن خود را طلاق دهد. اما این تصور اشتباه است. زیرا طبق ماده 1133 قانون مدنی طلاق از طرف مرد باید با رعایت شرایط قانونی از دادگاه انجام شود. این ماده مقرر می دارد:« مرد میتواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید. » در این مقاله طلاق به درخواست زوج (مرد) و روش ها، مراحل، مدارک و نمونه دادخواست طلاق از طرف مرد بررسی خواهد شد. با گروه وکلای فراز تماس بگیرید و با بهترین وکیل طلاق و خانواده در تهران صحبت کنید و مشاوره حقوقی دریافت نمایید.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟
مرد برای اینکه بتواند زن خود را طلاق دهد باید ابتدا دادخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده تحویل دهد. در حال حاضر با توجه به الکترونیکی شدن خدمات قضایی باید همه دادخواست ها از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت شود. البته در برخی از شهرستان ها دفاتر الکترونیک قضایی تشکیل نشده است. در این شهرستان ها طلاق به درخواست زوجه خطاب به دادگاه عمومی محل طرح می شود و شخص باید مستقیما به دادگاه عمومی محل زندگی خود مراجعه کرده و دادخواست خود را ثبت نماید. ضمنا در این زمینه نیاز به یک مشاور وکیل طلاق حتمی است.
در حال حاضر همه انواع طلاق یعنی طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی باید از طریق دادگاه خانواده شروع شود. به عبارت دیگر به هیچ وجه تا زمانی که رای دادگاه نباشد امکان اجرای صیغه طلاق و ثبت طلاق و صدور طلاقنامه وجود ندارد. برای طلاق قطعی و صدور طلاقنامه باید مراحل زیر به ترتیب طی شود:
باید دقت داشت که مهلت حضور در دفترخانه فقط 3 ماه است و چنانچه در این مدت طرفین در دفترخانه حاضر نشوند اعتبار رای منقضی خواهد شد.
برای اینکه رای عدم امکان سازش یا همان رای طلاق به درخواست مرد صادر شود، لازم است ضمن دادخواست برخی مدارک به دادگاه تقدیم شود و برخی مدارک نیز درجریان دادرسی به دادگاه تحویل داده شود. این مدارک عبارت است:
یکی از مهم ترین مسائلی که در طلاق به درخواست زوج باید به آن توجه شود بحث مهریه و شرط تنصیف دارایی است. در طلاق به درخواست زوج مهریه زن باید به صورت تمام و کمال رضایت دهد. حتی اگر طلاق به دلیل روابط نامشروع زن نیز باشد، این امر هیچ تاثیری بر مطالبه مهریه ندارد و در هر صورت مهریه باید به طور کامل پرداخت شود. همینطور در این مسیر وجود وکیل طلاق توافقی میتواند روند طلاق را تسهیل نماید.
موضوع مهم دیگری که در طلاق از طرف مرد موضوعیت می یابد، بحث اجرای شرط تنصیف دارایی است. شرط تنصیف دارایی یکی از شروط ضمن عقد ازدواج است که در عقدنامه درج شده است. معمولا در هنگام امضای مفاد عقدنامه مرد این شرط را نیز امضا می کند. این شرط مقرر می دارد چنانچه طلاق به درخواست مرد انجام شود، مرد باید نیمی از تمامی اموالی را که بعد از ازدواج کسب کرده است به زن انتقال دهد. البته این شرط استثنائاتی نیز دارد. مثلا اگر طلاق به درخواست مرد به دلیل رابطه نامشروع زن، ناشزه بودن، اعتیاد، بیماری های خاص و… باشد این شرط توسط زن قابل مطالبه نخواهد بود.
در بسیاری از موارد اختلافات زن شوهر حتی قبل از عروسی و در زمان عقد چنان عمیق می شود که طرفین را به سمت طلاق سوق می دهد. “طلاق از طرف مرد” در دوران عقد نیز امکان پذیر است. طلاق دوران عقد از نظر قانونی هیچ تفاوتی با طلاق بعد از عروسی ندارد. تنها تفاوت طلاق در دوران عقد با طلاق بعد از عروسی این است که چنانچه زن و شوهر با یکدیگر نزدیکی نکرده باشند و دختر همچنان باکره باشد، مستحق نیمی از مهریه خواهد بود. در این صورت باید با درخواست هریک از طرفین دختر برای آزمایش بکارت به پزشکی قانونی ارجاع شود. چنانچه دختر باکره باشد نصف مهریه به او تعلق می گیرد و بعد از ازدواج نیز با ارائه گواهی سلامت پرده بکارت می توانید درخواست حذف نام همسر از شناسنامه را از اداره ثبت احوال داشته باشد.
در نهایت، هزینه وکیل طلاق موضوعی است که بین وکیل و موکل توافق می شود. بنابراین، بهتر است قبل از انتخاب وکیل، با او در مورد هزینه های احتمالی صحبت کنید.
ریاست محترم دادگاه خانواده ….
سلام علیکم؛
احتراما به استحضار عالی می رساند:
شرایط:
با تشکر و تجدید احترام